Bardzo przyjemne w odbiorze zdjęcia, udany spacer![]()
Bardzo przyjemne w odbiorze zdjęcia, udany spacer![]()
Wiosna!![]()
Ostatnio sporo po Polsce wędruję, niestety nie zawsze znajdzie się czas żeby gdzieś na zdjęcia zajechać.
Ale dzień coraz dłuższy, więc okazji przybywa.
A jak się skończy robotę wcześniej, to można gdzieś większy "skok w bok" od głównej drogi zrobić...
Tym razem odjechałem ciut dalej od S7.
188. Zaczniemy od "klasyka"
189. Niestety - pogoda nie sprzyjała, było właściwie cały czas pochmurnie, sypnęło nawet przez chwilę deszczem
190. Zamek w zbliżeniu
![]()
Po co stawiać znak zakazu, jak jest podwójna ciągła ?
Na pierwszym fajnie wyciąłeś te znaki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jeślibym miał w Polsce wybierać jakiś biznes, który chciałbym prowadzić to byłaby to produkcja znaków drogowych...
Oczywiście jakbym miał gwarancję odbioru
Chociaż na Krecie to chyba jeszcze lepsze przedsięwzięcie bo tam jednym z hobby mieszkańców jest strzelanie do znaków drogowych...
Czas na zamek - jako że zaczęło kropić, a byłem na miejscu to grzech było nie skorzystać i nie zwiedzić.
Od razu zastrzegam - wnętrz nie będzie - niezbyt lubię/umiem fotografować takie miejsca.
191. Wejście
192. Skrzydło północno-wschodnie
193. Baszta Gotycka
194. Krużganek wewnętrzny pionowo
195. I poziomo
![]()
W innych zamkach nie zrobisz dobrego zdjęcia dziedzińca, bo wszędzie stoją parasolki Lecha, Tyskiego lub Warki.
A zdjęcia wnętrz pozwalają robić w Pieskowej ? Pytam bo toto podlega pod dyrekcję Wawelu, a tam wiadomo...
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
O czuję się prawie jak na Kubie, w Inwerness czy jeszcze na innym kontynencie.
Takie mury z małymi wieżyczkami na narożnikach można znaleźć nie mal na całym świecie.
Najdowcipniejsze jest to że zbudowano je dawno temu..... Według niemal identycznego planu.![]()
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.