W tej skarpie powinny być jaskółki brzegówki i zimorodki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zaglądam tu bo krajobraz lubię i fotografować i oglądać. Sporo fajnych zdjęć, sporo takich po prostu. Generalnie przyjemnie.
Jedyne co czasem wnerwia, to to że, źle się je ogląda na laptopie. Te kwadraty nie są widoczne całe i trzeba przewijać obraz, a to przeszkadza w oglądaniu i ocenianiu kadru.
Mam laptop 17" FHD i na przykładzie ostatniej 3-ki to całe widać tylko 171, poprzednie trzeba przewijać. Wiem, można klikać i przechodzić gdzieś tam ... Tylko po co... Jak można inaczej, prościej...
@yamada słuszna racja - sam uważam to za łagodnie mówiąc wkurzające...
Mój błąd bo dla pionowych boków staram się ostawiać długość maksymalną 1200 pikseli - a w ostatniej wrzutce tego nie zrobiłem...
Jakąkolwiek wielkość zdjęcia ustawicie - kliknięcie w "large" dostosuje obraz do przeglądarki. Od dłuższego czasu nie stosuję "full size".
No, chyba, że obrazek (jak powyżej) jest wstawiany z innego serwera a nie bezpośrednio z Olkowego forum.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zdarza mi się przeglądać zdjęcia na telefonie. Te wstawione z opcją "large" nie wyświetlają się w całości (są takie ucięte blisko w połowie). Może przez to, że komórka ma rozdzielczość tylko 1280 x720 px. Na telefonie już mi się nie chce klikać, powiększać, czy klikać następne zdjęcie. Jest to bardzo uciążliwe. Znacznie wygodniej w opcji full size powiększać palcami i przesuwać stronę do następnego zdjęcia. W każdym razie zdjęcie wygląda najlepiej (od strony technicznej) gdy jest oglądane w wielkosci w jakiej było wstawione przez autora (i telefon oczywiście nie służy mi do oceny zdjęcia od strony technicznej, to tak uprzedzając ewentualne komentarze).
Ostatnio edytowane przez And.N ; 9.03.23 o 16:54
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg