Ciekawe co temu pająku w oczach się odbija?
A perkoz pięknie się prezentuje na tle falującej wody.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
5044. dziura w ziemi - Tenczyn
5045. na Strzeblu lub Szczeblu
5046. na drodze pod Luboniem
Ciekawe co temu pająku w oczach się odbija?
A perkoz pięknie się prezentuje na tle falującej wody.
5044. dziura w ziemi - Tenczyn
5045. na Strzeblu lub Szczeblu
5046. na drodze pod Luboniem
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
5036 - fajne miejsce, tylko po co te druty? Nie było problemu, żeby skadrować ciut inaczej.
5044-5046 - bardzo fajne zdjęcia, wydaje mi się, że warto by było nad nimi trochę posiedziećNp. na 5044 byłbym skłonny mocniej zaakcentować sprzęt.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
5050. Sieć
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
5051.
5052.
Łosie
5053.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
5054. Łosie od frontu
5055. i z drugiej strony
5056. w Łosiu
Fuji X-T3 + XZ-2
Oooo
Trafiliśmy z Jagną na "łamy"![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To zdjęcie idealnie obrazuje problem z chmurami, przepalonym niebem i hdr-em.
Kadr ewidentnie naświetlany na cienie, co skutkuje przepalonym niebem. Szkoda, bo niebo było ciekawe i ukazanie chmur na błękitnym tle dodało by uroku temu zdjęciu.
Ja w takim przypadku (zdjęcie pod słońce) zrobiłbym hdr-a, dobierając ekspozycję tak, aby najciemniejsze zdjęcie pokazywało nieprzepalone niebo. Jeżeli nie chcesz/nie umiesz robić hdr-ów, można było naświetlać na światła (niebo) i potem próbować wyciągać cienie. W tym wypadku należało MZ zmniejszyć ekspozycję co najmniej o 1EV, co pozwoliłoby bardziej uwidocznić chmury.
.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA