Strona 104 z 131 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.031 do 1.040 z 1302

Wątek: Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Portret lwa bardzo zajmujący, żyrafa kapitalna, takie samo ujęcie jak u Salvadora Dali, polowanie geparda na antylopę ekstra super hiper. Coś takiego uchwycić, to trzeba mieć refleks strzelca wyborowego lub aparat z długością serii jakieś 100 klatek oraz ręce bez odrobiny drżączki.
    O statywie nie wspominam, bo na statywie nie jest możliwe śledzeni, chyba, ze jakiś porządny gimbal.
    TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 23.04.21 o 17:57

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Kolejny raz wyrazy podziwu. Kapitalny moment. Masz może zdjęcia z dalszych chwil gdy reszta gepardów dołączyła?
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Zamieszczone fotografie wiele emocji wywołały podczas przeglądania. Gratki za już i następnych udanych foto łowów życzę.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski Zobacz posta
    Portret lwa bardzo zajmujący, żyrafa kapitalna, takie samo ujęcie jak u Salvadora Dali, polowanie geparda na antylopę ekstra super hiper. Coś takiego uchwycić, to trzeba mieć refleks strzelca wyborowego lub aparat z długością serii jakieś 100 klatek oraz ręce bez odrobiny drżączki.
    O statywie nie wspominam, bo na statywie nie jest możliwe śledzeni, chyba, ze jakiś porządny gimbal.
    TJ
    Dziękuję za wylewny komentarz
    Żeby coś takiego uchwycić trzeba mieć przede wszystkim cierpliwości i szczęście. Cierpliwość, bo za tą grupką gepardów jeździliśmy około 6h, zanim zdecydowały się na polowanie a szczęście, bo zobaczyć w ogóle polowanie to nie jest prosta sprawa. Szczęściu można pomóc ale to już inna historia.

Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Kolejny raz wyrazy podziwu. Kapitalny moment. Masz może zdjęcia z dalszych chwil gdy reszta gepardów dołączyła?
    Dzięki. Pewnie, że mam - pierwszy raz zapchałem bufor w aparacie, bo z emocji przestałem to kontrolować. Zdjęć z tej jednej akcji miałem kilkaset . Jedno ze zdjęć już tu publikowałem, widać na nim 5 gepardów "wiszących" na tej antylopie

Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Zamieszczone fotografie wiele emocji wywołały podczas przeglądania. Gratki za już i następnych udanych foto łowów życzę.
    Dziękuję

291. Po co zebrom paski? Jedni twierdzą, że takie umaszczenie odstrasza insekty. Inni utrzymują, że każda zebra ma indywidualny wzór co pozwala rozpoznawać się osobnikom w stadzie a jeszcze inni, że paski dezorientują drapieżnika i utrudniają wybór ze stada pojedynczej zebry, na której skupi swój atak. Ja skłaniam się ku ostatniej teorii

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210204_Po co zebrom paski_001.jpg
Wyświetleń:	804
Rozmiar:	1,11 MB
ID:	233066
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Faktycznie można być zdezorientowanym Przez chwilę podejrzewałem Cię o fotomontaż
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

292. Gepardy pomimo swojej szybkości i niesamowitej zwrotności osiągają "tylko" 30% skuteczność polowania. Gepard ze zdjęcia to młody samiec, którego skuteczność była jeszcze niższa, dlatego mógł się tylko oblizać, po kolejnym nieudanym polowaniu, na widok uciekających antylop. Ndutu, Tanzania

Nazwa:  20210204_nieskuteczny_lowca_001.jpg
Wyświetleń: 255
Rozmiar:  571,8 KB

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Co do zebr, to ostatnia teoria bardzo prawdopodobna, a zdjęcia pierwsza klasa

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Dzięki...

293. Gnu pręgowane potrafią wyczuć zapach wilgotniej ziemi oraz usłyszeć odgłosy burzy nawet z odległości kilkudziesięciu kilometrów. Te sygnały napędzają wielkie stada gnu do poszukiwania lepszych pastwisk. Potrafią podczas Wielkiej Migracji przebyć rocznie nawet 3000 km, dwukrotnie pokonując na swej drodze rzekę Marę.Rezerwat Masai Mara, Kenia
    Nazwa:  20190816_wielka_migracja_001.jpg
Wyświetleń: 233
Rozmiar:  840,3 KB

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Lezom na żer krokodyli.....
    Afryka, Afryka dzika jest.
    Tam drzewa bambusowe,
    orzechy kokosowe.
    Gdzie ci będzie lepiej,
    tam gdzie dzikie stepy.
    A ja jaj,
    ja lubię dziki kraj...
    Jakoś tak to leciało ale pewnie pokręciłem...

Chyba nie mam co robić....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Zebry po uszach odszyfrowałem od razu. Zgrzany i oblizujący się gepard nie dał rady coś zjeść bo posiłek był szybszy. Przeprawa przez rzekę tek kadr aż poraża dynamiką sceny.
    pozdrawiam Wiejo