Piękny wątek - te zdjęcia to nie tylko radość dla oczu, ale i z poznawczego punktu widzenia bardzo interesujące.
Piękny wątek - te zdjęcia to nie tylko radość dla oczu, ale i z poznawczego punktu widzenia bardzo interesujące.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
myślałam że to fenki - piękne gadzinki![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Piękna foteczka, spontaniczna, owal twarzy ładnie ujęty, światełko wykorzystane do statniego lumena, no i te oczy. Róż bluzki, trochę szyi, trochę ramienia, bardzo dobrze równoważą twarz.
Dzięki Tadeuszu za jak zwykle ciekawy komentarz
196. Hieny brunatne (Hyaena brunnea) są stosunkowo rzadkie i dodatkowo prowadzą nocny tryb życia więc są stosunkowo nieczęsto obserwowane podczas safari. Na zdjęciu jest widoczne pięciomiesięczne rodzeństwo, które wieczorową porą wyszło ze swojej nory na równinach Makgadikgadi w Botswanie, w oczekiwaniu na powrót matki z polowania.
![]()
Ładnie uchwycone.
Jak zwykle tam gdzie chcę dodać punktów to mi się nie udaje.
Sorry![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Oj jak ciekawieHienki młode kapitalnie uchwycone, w ich oczach czai się lekki strach, niepewność przed otaczającym je nieznanym światem, no super!
![]()
Jak młodziutkie, to nawet hieny milusieGratuluję kolejnego świetnego zdjęcia.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
U mnie w pracy też są hieny, ale żeby takie miłe były to nie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Fajnie, że się podoba - wątpię aby tak było z kolejnym zdjęciem ale i tak go opublikuję bo pokazuje trochę inny obraz afrykańskich podróży...
197. To jedno z najsmutniejszych zdjęć przyrodniczych jakie kiedykolwiek zrobiłem... Żołny to piękne, kolorowe i dość powszechne ptaki w wielu krajach afrykańskich. Jednak podczas podróży po Kongo jedyne żołny, które udało mi się (nomen omen) "ustrzelić" to te na tym zdjęciu. Zostało wykonane w Dolisie, trzecim co do wielkości mieście w Kongo, na lokalnym targu. Niestety nie byłem w stanie dowiedzieć się, do czego są wykorzystywane martwe żołny, ponieważ mieszkańcy ludzie nie byli zbyt rozmowni, zwłaszcza gdy masz aparat w ręku...
![]()