Strona 85 z 105 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1050

Wątek: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Znaczy, kto zrobi lepszą kampanię, to zostanie prezydentem...
    O tym też pisałem. To można bardzo łatwo opanować, chyba, że ktoś się tak zaangażuje, że zatrudni rodzinę i znajomych, cały czas głosząc, że to tylko zabawa , ale taka możliwość jest też obecnie, nie sprawdzamy kto głosuje
    Rozwiązanie jest takie, że autorzy zabierają glos za pośrednictwem prowadzącego, czyli anonimowo mogą odpowiadać na zarzuty, ale nie mogą się promować. Proste i skuteczne. Ok, więcej roboty dla prowadzącego, ale to fajna zabawa i może znajdzie się pomocnik. Jeśli nie, to zgłaszam swoją kandydaturę
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez A56 Zobacz posta
    Nie do końca. Nie było tak, że przed głosowaniem były rady jak sobie poradzić ze zdjęciem.
    Nie było? Może nie jak ale z czym- owszem, było.
    Nie szukając daleko, w tej edycji sam napisałeś o konieczności prostowania:
    Zostaje zrobić to ręcznie, będzie lepszy efekt
    Sam andtor2 zwrócił uwagę na aberrację:
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Była już mowa o konieczności (mniejszego, większego czy całkowitego) prostowania. Z swej strony chciałem zwrócić uwagę na konieczność (moim zdaniem) usunięcia aberracji chromatycznych w tym zdjęciu.
    Co więc nowatorskiego jest w Twojej propozycji?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar A56
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Kol. Helmut ciężko z Tobą dyskutować, masz specyficzne podejście do tematu.
    Naprawdę zawsze ktoś przed głosowaniem coś pisał? Wyciągnąłeś ostatnią poprawkę, a co z poprzednimi? Też tak pisano?
    Akurat to co wyciągnąłeś to jak najbardziej dopuszczalne i żałuję, że Andrzej tak późno o aberracji napisał bo już miałem zdjęcie gotowe i dzięki jego podpowiedzi wziąłem się za robotę.

Co do propozycji kol. fret to nie wyobrażam sobie by w kampami nie promować własnej pracy jako najcudowniejszej, najpiękniejszej i wszystko co naj.
    Prace rywali to zawsze będzie be, be i jeszcze raz be. I zacznie się wesoła zabawa, tylko że mnie w niej nie będzie. Nie biorę udziału w kampaniach wyborczych.

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Kol. Helmut ciężko z Tobą dyskutować, masz specyficzne podejście do tematu.
    Ja tylko staram się wykazać słabość Twoich argumentów.
    Znaczy, kto zrobi lepszą kampanię ...
    ... nie wyobrażam sobie by w kampami ...
    Nie zgadzam się na nazywanie chwalenia lub wskazywania błędów anonimowej pracy kampanią.
    Kampania ma to do siebie, że zwolennicy jednej pracy starają się chwalić "swoją" a zdyskredytować pozostałe. W przypadku naszej zabawy, każdy mógłby chwalić lub krytykować JEDYNIE NIE SWOJE, ANONIMOWE prace. Trudno więc podejrzewać, że pojawiła by się jakaś nagonka na jedną lub zmasowany zachwyt nad inną, jeżeli na to nie zasługują.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Ja tylko staram się wykazać słabość Twoich argumentów.
    Nie zgadzam się na nazywanie chwalenia lub wskazywania błędów anonimowej pracy kampanią.
    Kampania ma to do siebie, że zwolennicy jednej pracy starają się chwalić "swoją" a zdyskredytować pozostałe. W przypadku naszej zabawy, każdy mógłby chwalić lub krytykować JEDYNIE NIE SWOJE, ANONIMOWE prace. Trudno więc podejrzewać, że pojawiła by się jakaś nagonka na jedną lub zmasowany zachwyt nad inną, jeżeli na to nie zasługują.
    Słabość moich argumentów już dawno wykazałeś.
    Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem o swojej pracy. Nic nie wspomniałem, które to zdjęcia, a z opisu doskonale można wywnioskować, która to praca. Taka świetna anonimowość. I uważasz, że nikt się nie domyśli, że wyprostowany dach to praca o numerze 10, a drzewo z prawej strony zdjęcia to praca nr 4. To tak ma wyglądać anonimowość. Tak sobie mamy likwidować konkurentów, bo o swojej pracy nie wolno napisać jak niektórzy postulują.
    Chcesz cyrku to zróbmy tak jak proponujesz.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    ...Rozwiązanie jest takie, że autorzy zabierają glos za pośrednictwem prowadzącego, czyli anonimowo mogą odpowiadać na zarzuty, ale nie mogą się promować. Proste i skuteczne. Ok, więcej roboty dla prowadzącego, ale to fajna zabawa i może znajdzie się pomocnik. Jeśli nie, to zgłaszam swoją kandydaturę
    Jeśli zgłaszasz swoją kandydaturę na prowadzącego popRAWkę według tego pomysłu to nie mam nic przeciwko. Jak pisałem nie raz, może taka zmiana prowadzącego wyjść na dobre popRAWce (proponowałem także helmuthowi, bez specjalnego odzewu). Jeśli to kandydatura tylko na pomocnika to wybacz nie skorzystam. No nie będę uczestniczył w projekcie do którego nie mam żadnego przekonania. To byłoby już całkowicie na przymus, więc proszę tego ode mnie nie wymagać.

PS. Nie chciałbym przedłużać dyskusji na temat tego pomysłu, ale wydaje się, że tam też są ograniczenia w wypowiadaniu się. Krytykować można, a pochwalić żadnej pracy (nawet jak nie biorę udziału) już nie (bo promocja)
    Mogą wypowiadać się tylko autorzy prac ? o pracach. Moderacja musiałaby być cały czas w pogotowiu Sorry, ale to się w ogóle kupy nie trzyma.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 31.01.20 o 18:12
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Tak sobie mamy likwidować konkurentów, bo o swojej pracy nie wolno napisać jak niektórzy postulują.
    Pisząc "mamy" piszesz o sobie?
    Jeżeli biorąc udział w takiej dyskusji, będziesz chciał zlikwidować konkurentów to weź pod uwagę, że możesz być też potraktowany przez innego uczestnika jak konkurent, którego trzeba zlikwidować. Dlaczego zakładasz, że każdy tylko czyha na okazję aby zlikwidować konkurentów?
    Przecież to tylko zabawa a nie gra RPG.
    Pisząc o anonimowości prac, miałem oczywiście na myśli wskazanie konkretnej pracy- praca nr 10 lub praca nr 4 ale anonimowość polega na tym, że nie wiem kto jest autorem.
    Napisałem jeszcze "każdy mógłby chwalić lub krytykować JEDYNIE NIE SWOJE" prace. Chwalenie swojej więc odpada.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Kol. helmuth dziękuje za dyskusje.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Chwalenie swojej więc odpada.
    Heniu, niemożliwe do zrealizowania. Widzisz Andrzeja jak analizuje każdy wpis i sprawdza czy aby delikwent o swojej pracy nie napisał ? Ale, kurde trzecia i piąta mają ten sam element, więc może nie o swojej pisze. Ok, odpadło 7 prac, zostały te trzy bo ludziowie widzą że te są fajne i inne be. Kolejny wpis zlikwiduje dwie pozostałe i ... po ptokach.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Heniu, niemożliwe do zrealizowania. Widzisz Andrzeja jak analizuje każdy wpis i sprawdza czy aby delikwent o swojej pracy nie napisał ? N
    W wielu innych sprawach zakładamy dobrą wolę delikwenta, dlaczego teraz, z góry zakładać jego złą wolę? Nie trzeba śledzić na bieżąco wszystkich wpisów, można jednak na wszelki wypadek, opracować sankcje za złamanie tej zasady, np. wykluczenie z tej edycji, może też z następnej zabawy itp. Myślę, że to poważnie zniechęci próbujących złamać tę zasadę.
    Ale, kurde trzecia i piąta mają ten sam element, więc może nie o swojej pisze.
    No właśnie! Może jednak nie o swojej? Zakładamy przecież dobrą wolę piszącego.
    Kolejny wpis zlikwiduje dwie pozostałe ...
    Tego akurat nie zrozumiałem. Dlaczego wpis ma cokolwiek zlikwidować?
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 31.01.20 o 18:35
    Główny Prostownik TWA