Strona 81 z 105 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1050

Wątek: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Czyli o największych babolach pisać nie wolno. Genialne

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar A56
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Ja was nie rozumiem. Trwa głosowania a Ty chcesz napisać że praca nr 4 ma takie i takie usterki, a praca nr 10 w ogóle nie nadaje się do oglądania.
    Najlepiej zaproponować od razu że najlepiej zrobione są prace z numerami 7 i 8 . A potem oczekujmy głosowania w miarę sprawiedliwego. A jak moją pracę będzie praca nr 7 to ja nie przyjmuję takiego podpowiadania i zrezygnuję z takiej zabawy.
    Po głosowaniu wszystkie uwagi można napisać i dziwić się, że ktoś zagłosował na pracę nr 10

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Zgadzam się w pełni z A56. Dodatkowo, ktoś może skrytykować coś niesłusznie (wykluczyć nie można, nikt nieomylny nie jest), a autor pracy nie mógłby się w zasadzie odnieść bo wiadomo byłaby czyja to praca. Głosowanie wszak powinno być na anonimowe prace, takie mamy zasady i proszę tego nie próbować zmieniać.

Uważam, że nie ma takiej potrzeby. Praca o największych "babolach" nie zajmie dobrego miejsca, a raczej będzie pod koniec stawki. Nie doceniasz głosujących.
    Po zakończonym głosowaniu proszę pisać i wypowiadać się o pracach.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Po zakończonym głosowaniu proszę pisać i wypowiadać się o pracach.
    Po zakończonym głosowaniu dyskusja nie ma sensu.
    Po pierwsze nikogo to już nie interesuje. To tak jak dyskusja o kandydatach po wyborach prezydenckich. Po drugie, to po glosowaniu ludzie mogą się poczuć jakoś związani z pracami na które głosowali i łatwiej będzie o przepychankę i emocje niż o merytoryczną dyskusję.
    Dla mine sens ma dyskusja między opublikowaniem prac, a głosowaniem. To jedyna szansa na rzeczową i ciekawą dyskusję. Problem z ujawnianiem się autorów można łatwo obejść, Np. mogą odpowiadać na na priv do organizatora i organizator wklei odpowiedzi na forum. Będzie full anonim.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Po zakończonym głosowaniu dyskusja nie ma sensu.
    Po pierwsze nikogo to już nie interesuje. To tak jak dyskusja o kandydatach po wyborach prezydenckich. Po drugie, to po glosowaniu ludzie mogą się poczuć jakoś związani z pracami na które głosowali i łatwiej będzie o przepychankę i emocje niż o merytoryczną dyskusję.
    Dla mine sens ma dyskusja między opublikowaniem prac, a głosowaniem. To jedyna szansa na rzeczową i ciekawą dyskusję. Problem z ujawnianiem się autorów można łatwo obejść, Np. mogą odpowiadać na na priv do organizatora i organizator wklei odpowiedzi na forum. Będzie full anonim.
    Czy to tak trudno zrozumieć, że w ten sposób wpływasz na głosowanie, a to już jest nieuczciwe.

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez A56 Zobacz posta
    Ja was nie rozumiem. Trwa głosowania a Ty chcesz napisać że praca nr 4 ma takie i takie usterki, a praca nr 10 w ogóle nie nadaje się do oglądania.
    Najlepiej zaproponować od razu że najlepiej zrobione są prace z numerami 7 i 8 . A potem oczekujmy głosowania w miarę sprawiedliwego. A jak moją pracę będzie praca nr 7 to ja nie przyjmuję takiego podpowiadania i zrezygnuję z takiej zabawy.
    Po głosowaniu wszystkie uwagi można napisać i dziwić się, że ktoś zagłosował na pracę nr 10
    Ja jestem tu krótko, ale przez ten czas nie zauważyłem, abyś korzystał z możliwości dyskusji o pracach po ogłoszeniu wyników .
    W zasadzie takie wpisy pojawiały się sporadycznie.

Jak pisze fret, po głosowaniu wybierający nie będzie chciał dyskutować na temat swojego wyboru . Tym bardziej jeśli ten wybór nie był dobry.
    Wartością dyskusji przed głosowaniem jest to, że uczy mniej "świadomych" zwracania uwagi na szczegóły podczas oceny prac.

Po głosowaniu ważne jest, co na kolację

A jeśli jednak "większość" chce opierać się przy ocenie na wartościach artystycznych i na pierwszym wrażeniu ( wow ). To może dopuśćmy wszystko co możliwe w obróbce, absolutnie bez ograniczeń, plus dowolny soft. i wtedy przynajmniej będzie wesoło i zabawnie. Bez napinki nad stroną techniczną .

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Czy to tak trudno zrozumieć, że w ten sposób wpływasz na głosowanie, a to już jest nieuczciwe.
    Ale jak przemilczymy babole, i nie będziemy o nich rozmawiać, to już nie wpływa na głosowanie i jest ono uczciwe .

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Ja jestem tu krótko, ale przez ten czas nie zauważyłem, abyś korzystał z możliwości dyskusji o pracach po ogłoszeniu wyników .
    W zasadzie takie wpisy pojawiały się sporadycznie.

.
    Jeżeli piszesz, że jesteś tu krótko to pewnie tak jest. Ja może jestem dłużej i w tą zabawę chętnie się bawię bo mnie uczy. Mam jakieś tam wyniki i kiedy ktoś mnie zapyta o szczegóły to zawsze odpowiem, jak nie pyta to co mam pisać... elaborat o tym jak podszedłem do zdjęcia, bo taki elaborat by powstał. Gdybym miał wszystko opisać co robię to było by nudno to czytać.

To co proponujesz, czyli rozmowę na temat zamieszczonych zdjęć jest do przyjęcia pod warunkiem, że nie będzie żadnego głosowania. Z tym się zgadzam. Tylko to już będzie inna zabawa.

Ale jak przemilczymy babole, i nie będziemy o nich rozmawiać, to już nie wpływa na głosowanie i jest ono uczciwe .
    Tak uczciwe, bo każdy ma oczy i widzi na co głosuje. Nikomu nie musisz podpowiadać.

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    -

Tak uczciwe, bo każdy ma oczy i widzi na co głosuje. Nikomu nie musisz podpowiadać.
    No chyba to się kilku userom właśnie nie podoba i uważają że nie jest to do końca uczciwe. Właśnie dlatego chcą zmienić system głosowania.
    Gdyż według nich oddaje się głosy na prace z babolami.
    Jednak zmieniony system głosowania nie gwarantuje że będzie wygrywać praca bez baboli , gdyż jak napisał A56 każdy widzi na co głosuje, i co jednemu może się podobać to innemu już mniej.

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Żeby była jasność to ja też nie jestem za tym, żeby na pierwszym miejscu była praca, która ma wiele wad. Ale nie chcę być tu WIELKIM GURU FOTOGRAFII i pokazywać innym co mi się podoba, a co nie, bo to tylko moje spojrzenie i daleko mi do znawcy fotografii.
    Lepiej niech wygra ta praca, która otrzymała najwięcej głosów, niż ta promowana przez GURU.
    Ostatnio edytowane przez A56 ; 25.01.20 o 15:17

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    Jednak zmieniony system głosowania nie gwarantuje że będzie wygrywać praca bez baboli ...
    Gwarancji nigdy nie będzie (nie da się stworzyć uniwersalnego szablonu, który będziemy przykładać do każdej pracy) ale jest większa szansa.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA