Gratulacje dla wyróżnionych, biorących udział, głosujących i sympatyków poprawki!
Gratulacje dla wyróżnionych, biorących udział, głosujących i sympatyków poprawki!
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Obiecałem, ze po zakończeniu głosowania coś napiszę, więc wywiązuję się z obietnicy.
Zarzucono mi że niebo i latarnie nie za bardzo odpowiadają regulaminowi tej edycji i do tego chcę się odnieść
Na niebie w moim zdjęciu są gwiazdy, bo gwiazdy zostały sfotografowane przez autora zdjęcia.
Aby nie być gołosłownym zamieszczam zbliżenie gwiazd z RAW-a
Te gwiazdy też występują w pracach autorów, którzy usunęli szum z nieba. Szum się usunął, a gwiazdy zostały. Pewnie na niebie było dużo więcej gwiazd, ale szum je zniszczył.
Więc nie rozumiem po co taki zarzut do mojej pracy. Taką miałem koncepcję nieba i takie zrobiłem. Gwiazdy były sfotografowane a ja je zaakcentowałem.
Myślę, że to wyjaśnienie wystarczy.
Teraz latarnie a właściwie blask wokół latarni. To też zarzut do mojej pracy. Ja widzę w 16 pracach 16 różnych wariantów, ale do mojej były uwagi. A przecież ja nic nadzwyczajnego z tym nie zrobiłem.
Wywołałem sobie zdjęcie raz ciemniej a drugi raz jaśniej.
Na zdjęciu wywołanym ciemniej pokazały się zarysy latarni i ja je zaakcentowałem (zdjęcie poniżej)
Drugie jaśniejsze zdjęcie umożliwiło mi korzystanie z blasku wokół latarni.
Wystarczyło te dwa zdjęcia połączyć i za pomocą specjalnego pędzla uzyskać blask.
W którym miejscu dokonałem czegoś niedozwolonego?
A tak na marginesie pokażę inną latarnię z prac, do której nikt nie wniósł zastrzeżeń.
Są też prace prawie bez blasku wokół latarni. Ja do żadnej pracy nie wnoszę uwag. Dla mnie wszystkie prace mieszczą się w regulaminie.
Chcę podziękować wszystkim, którzy chcieli zagłosować na moją pracę, ale uszanowali moją prośbę. Wielkie dzięki.
Gratulacje dla zwycięzcyi dzięki za głosy na moją poprawkę
Tez tak mi sie wydaje bo chyba glownie na to zwracalam uwage glosując a moje głosy wlasnie poszly dla nich
Niemniej gratuluje zwycięzcy
I dzieki dwóm Panom na h za głos na me ziarno
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Tak z ciekawosci..
O ktorej pracy mowiles?
Btw dla mnie to mega trudna ta poprawka byla..
Mialam chyba ze 4 wersje i nie qiedzialam w ktorą str pojsc..
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
A co do tego czy sie lapie czy nie w regulaminie, pozostawilabym to prowadzacemu...
A dyskusja o tym po glosowaniu i chill..![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Gratulacje
Ja to chyba wyczucie straciłem, bo na zwycięzców nie głosowałem. Na DzejPi za to
Jak na PW Andrzejowi pisałem, sprawy domowe nie pozwoliły wziąć udziału w zabawie. Nie mniej spróbowałem w wolnej chwili się pobawić. Stwierdziłem, że zdjęcie wymaga dużo pracy, a czas niestety był u mnie w cenie w tym okresie.
Zrobiłem jakieś coś, ale wstyd mi było to wysyłać.
Jeszcze raz wyrazy szacunku dla zwycięzców![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()