Moi Drodzy

, będzie na poważnie, z lekkim przymrużeniem oka. Pewnie każdy chciałby aby na jego prace jakieś głosy wpłynęły. Tu apel, prośba, sugestia, do autorów prac. Zacznijmy od siebie i również głosujmy. O złote kalesony jak to się mówi nie gramy i na "rywala"/"rywali" też trzeba głosować. Może odwzajemni się tym samym

. Jakby każdy miał takie podejście: brałem udział to nie będę głosował, to w tej akurat edycji byłoby mniej (na razie) jak 10 głosujących.
Sam zagłosowałem na maksymalną ilość (co zazwyczaj robię) to jest 5 prac. Jakoś nie wierzę, że nie ma ani jednej pracy (oprócz własnej oczywiście

), która by nam się spodobała. Byłoby miło gdyby moderatorzy / admini również włączyli się do głosowania. Uczestnicy nad wyraz dopisali z frekwencją, a nie ma komu głosować. Martwi mnie taki stan rzeczy.
W poprzedniej edycji mieliśmy 14 prac i 32 głosujących (prawie wszyscy uczestnicy głosowali), teraz prac jest 24 i wydawałoby się, że głosujących powinno być więcej jak ostatnio. Wiem trochę zawaliłem sprawę z tym powtórzonym głosowaniem, cóż zdarza się. Nie myli się ten kto nic nie robi. Czy to jest jedyny powód małej frekwencji głosujacych ?, może za dużo prac i za trudny wybór ?, może trzeba jednak wrócić do 5 dni na głosowanie ?