Myślę, że to nie problem. Nie pytałem go o to co prawda, ale bym się zdziwił odmowie.
Ponieważ z oczywistych względów nie będę startował w konkursie w którym sponsoruję nagrodę, postanowiłem zamieścić obróbkę RAWa przy pomocy programu Machinery HDR Effects.
Wszystkie operacje został wykonane w programie, bez pomocy innych narzędzi.
Program można pobrać tutaj: www.MachineryHDR.com
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Na forum jest wątek dotyczący Machinery, zapraszam.
https://forum.olympusclub.pl/threads/79558-MACHINERY-2-0-HDR-Effects/page9?p=1314701
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Myślę, że osoba, która wygra cykl sama określi czy chce te dedykacje, czy nie.
Ilość prac przekroczyła właśnie te z poprzedniej edycji. Mam 42 prace, została doba do końca zbiórki. Jutro taki dzień, gdy wszyscy będziemy zabiegani i zaabsorbowani czym innym. Nie zwlekajcie, nadsyłajcie prace już teraz. Ułatwicie tym samym pracę andtor2, siemalysemu i mnie.
Ponieważ ankieta i głosowanie maja być dobę po końcu zbiórki, a doba po końcu zbiórki to .. wigilijny wieczór, to oczywiście zmienimy termin startu z drugą ankietą. Mam nadzieję, że to zrozumiałe i nie wzbudza Waszych podejrzeń
Konsultacje zaczniemy jeszcze przed końcem zbiórki, a zdjęcia pod głosowania damy jutro, 23.12 w nocy (może o 22-23.00? zależy jak się wyrobimy).
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22.12.17 o 20:31
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Wg życzenia. Odnoszę wrażenie, że niektórzy czują pewną awersję do szefa, stąd niech się stanie wg ich życzenia.
Saboor dorzuca suweniry olkowe: Futerał na pena, kamizelka e sytem, koszulka OMD, czapeczka Olympusa
No i jest program Machinery. Może jeszcze ktoś, coś?
Jest 46 prac, przebiliśmy więc to co było na częsci 1, zostało 21 godzin. Przekroczymy 50?
Mamy już chyba każdą możliwą wersję kolorystyczną![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23.12.17 o 00:16
Nie przywiązywałbym do tego specjalnie wagi
Bonusy przecież są, kalendarz forumowy i licencja na program Machinery HDR Effects.
Widzę, że jeszcze sie pojawiają dodatkowe:
Wszystko to zgarnia tylko zwycięzca ?
PS.
Czy tylko ja widzę w ostatnich postach pogrubioną czcionkę (chociaż posty pisane zwykłą) ?
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Gdy szef będzie właścicielem {czego mu życzę!} "polskiego" amazona to będziesz miał tylko szanse na dedykacje od jego sekretarki. Dziś drobna pamiątka może stać się przedmiotem dużej wartosci...
Poza tym świadczy o Jego osobistym patronacie i dlatego jest ważne, ale widać tego nie rozumiecie obaj.
Gdybym organizował cos takiego jak poprawka wieloforumowa, starałbym się nadać temu przedsięwzięciu odpowiednią oprawę w postaci nagród dla np. najlepszych 3 wywołujących, odpowiedniej ilości drobnych upominków dla zwycięzców na każdym forum itd i itp.
Jak widzę myśli skupiły się na technikaliach i to nie do końca. Szkoda...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez And.N ; 23.12.17 o 00:27
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg