piękna Łomnica![]()
piękna Łomnica![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Rzut oka na szczyt. Można się tu dostać wagonikiem na linie. Jest on niewielki i pewnie ciężko o bilety (w każdym razie pytałem i już nie było). Alternatywna droga z buta prowadzi w pionie pod obserwatorium. Nawet sporo ludzi się tam kręciło - od rasowych taterników po takich wyglądających jakby poszli wprost z Krupówek. W każdym razie trzeba będzie się tam wybrać w przyszłości. Na zbliżeniu widać, że są łańcuchy więc nie powinno być najgorzej.
926.
Na Łomnicką Przełęcz można się dostać kolejką krzesełkową z Łomnickiej Doliny lub (zamkniętym) starym szlakiem - z dołu nie mogłem go wypatrzeć ale z góry był już doskonale widoczny. Do Łomnickiej doliny szlakiem lub dwoma wyciągami.
Widok z przełęczy na lewo od Łomnicy. Widać tu Dolinę Pięciu Stawów Spiskich i szlak do niej prowadzący (do zaliczenia wkrótce). Lodowy w chmurach, na lewo od niego Lodowa Przełęcz, którą dalej prowadzi szlak do Doliny Jaworowej. Możemy też skręcić w lewo przez Czerwoną Ławkę do Staroleśnej Doliny.
927.
klikać do oporu
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Wypatrzyłem dwóch ludzików. Obaj w czerwonych kubraczkach.
Co to za tablica na panoramie ?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tu jest ich więcej:
Chodzi Ci o ten kwadrat zielono-biały na skale na ostatniej focie? Nie mam pojęcia.
W dzień następny ruszamy z Brzezin Doliną Suchej Wody () do Doliny Gąsienicowej. Po wyjściu z lasu w Gąsienicowej pokazały się góry.
Rozmowa:
- na wszystkie szczyty da się tu wyjść?
- nie, nie na wszystkie
- to pewnie na ten szpiczasty na wprost się nie da
- tam właśnie idziemy
928.
![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Z przel. na piec stawow jest piekny widok.
Panoramy zarombiste.
Ostatnia 928 mi się podoba.
Jacek
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||