Ach dzięki za ten reportaż(więcej więcej!). Rumunia mi chodziła po głowie, ale teraz to już na bank muszę pojechać. O cmentarzu nigdy wcześniej nie słyszałam - fantastyczna rzecz.
Ach dzięki za ten reportaż(więcej więcej!). Rumunia mi chodziła po głowie, ale teraz to już na bank muszę pojechać. O cmentarzu nigdy wcześniej nie słyszałam - fantastyczna rzecz.
Bardzo ciekawy reportaż, a jeśli chodzi o tłumaczenie to Google Translator sobie nie poradzi?
Translator to tak na pół gwizdkaAle wrzuciłam gdzież powyżej linka, gdzie 26 jest przetłumaczonych na angielski. Zawsze coś
![]()
Anielica:
Dopisek: widzę, że nie działa. Czyli trzeba wejść na stronę.
Apropos tłumaczeń - mam znajomego rumunistę-poetę. Myślę, że to dobra osoba do zadaniaMożesz mi podesłać resztę, to mu podrzucę...
A moze tak zostawic to i nie tlumaczyc.Wszak to nie plot czy sciana na ktorym Zdzicho wypisuje ,ze kocha Anie a Mirek jes gupi.Zostawmy cmentarze w spokoju.Czy moze tez znajdziemy wierszyk przetlumaczony na Polski do uciechy o tesciowej.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jak w temacie - dla tych, co lubią fałdki - jest takie miejsce w Rumunii - wulkany błotne.
W powietrzu czuć zapach ropy, jest zakaz palenia i dotykania błota![]()
Miejsce rzadziej odwiedzane przez turystów - nie można kupić ciupagi, haftowanej bluzki, ani nawet magnesu na lodówkę. Dla mnie jedno z najbardziej atrakcyjnych jakie widziałam.
![]()
Ha, ja sobie przypominam zdjęcia jakie icelander pokazywał w Rabce.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Takie nietypowe miejsca lubię szczególnie. To faktycznie ciekawe. To sobie do notatnika wpisuję by w razie wizyty, w Rumunii je odwiedzić.