Niby oryginalne tusze wystarczą na 1800 zdjęć. Nauczony doświadczeniem też wolę stosować tusze oryginalne. W innym poście pisałem o papierach z tusze.info. Ciekawe jak się sprawują
Niby oryginalne tusze wystarczą na 1800 zdjęć. Nauczony doświadczeniem też wolę stosować tusze oryginalne. W innym poście pisałem o papierach z tusze.info. Ciekawe jak się sprawują
OM-D... Miałem...
Mam laser, piękne kolory zdjęć, rewelka.. Potem tonery szybko się skończyły bo "fabrycznie" mają ok 30% zawartości. A nowe, kupione z oszczędności zamienniki to porażka jeśli chodzi o zdjęcia np. na satynie, czy błyszczącym... Działa super, szybko ale... Jeszcze raz spróbuję gdzie indziej kupić podróby i zobaczymy. (Tyczy to przede wszystkim magenty, słabo drukuje ten kolor)
---------- Post dodany o 19:16 ---------- Poprzedni post był o 19:15 ----------
Edytować się nie da, ale dodam, że cyan z kolei za mocno...![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
drukowanie na oryginalnych tuszach też do tanich nie należy nawet w drukarkach z CIS
http://allegro.pl/papier-folia-canon...982777726.html -108 sztuk za 131 zł co daje 1,22 za zdjęcie,jak się policzy tusz + papier do plujki chyba wyjdzie podobnie ?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Drugi rok stoi u mnie Epson L800. Raz tylko była potrzeba przeczyszczenia dysz. Tusze zamienniki (80zl/ltr), papier Epson albo Canon z rolki (trzeba ciąć na arkuze, ale cena). Na BW na początku miałem faktycznie problem z zafarbem, ale temat do opanowania. Kolor dla moich potrzeb bez uwag, tak samo jakość zdjęć.
---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 23:09 ----------
Drugi rok stoi u mnie Epson L800. Raz tylko była potrzeba przeczyszczenia dysz. Tusze zamienniki (80zl/ltr), papier Epson albo Canon z rolki (trzeba ciąć na arkuze, ale cena  
. Na BW na początku miałem faktycznie problem z zafarbem, ale temat do opanowania. Kolor dla moich potrzeb bez uwag, tak samo jakość zdjęć.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Teraz najczęściej drukuję na papierze 10x15 Epson premium glossy, moim zdaniem bardzo przyzwoity papier, 80 sztuk można kupić za około 40 złotych, jeden arkusz wychodzi 50 groszy za sztukę, komplet oryginalnych tuszy Epson to koszt około 270 złotych, według instrukcji z pełnego kompletu można wydrukować do 1800 zdjęć 10x15, jeżeli nawet wydrukujemy tylko połowę zdjęć, to koszt wydruku wynosi 30 groszy, koszt całkowity jednego zdjęcia wyniesie wtedy około 80 groszy.
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
Ja mam Epsona L850. Tam nie ma zamienników, bo jest system napełniania atramentem z butelek. Wydruki wychodzą piękne. Drukarka drukuje szybko i ekonomicznie. Same atramenty są tanie jak barszcz i nie opłaca się kupować jakichś zamienników.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Dla fotek 15x10 drukowanych dla siebie brałbym raczej jakiś tablet z ekranem 1920x1200. Cena zakupu podobna, koszty eksploatacyjne zerowe, wygoda większa![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.