Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 230

Wątek: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    z winnego grodu :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Niby oryginalne tusze wystarczą na 1800 zdjęć. Nauczony doświadczeniem też wolę stosować tusze oryginalne. W innym poście pisałem o papierach z tusze.info. Ciekawe jak się sprawują
    OM-D... Miałem...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    + ciągła walka z zapchanymi dyszami na zamiennikach, chyba jedyne rozsądne wyjście do zastosowań domowych to jakaś termosublimacyjna, albo laser ?
    Mam laser, piękne kolory zdjęć, rewelka.. Potem tonery szybko się skończyły bo "fabrycznie" mają ok 30% zawartości. A nowe, kupione z oszczędności zamienniki to porażka jeśli chodzi o zdjęcia np. na satynie, czy błyszczącym... Działa super, szybko ale... Jeszcze raz spróbuję gdzie indziej kupić podróby i zobaczymy. (Tyczy to przede wszystkim magenty, słabo drukuje ten kolor)

---------- Post dodany o 19:16 ---------- Poprzedni post był o 19:15 ----------

Edytować się nie da, ale dodam, że cyan z kolei za mocno...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    + ciągła walka z zapchanymi dyszami na zamiennikach, chyba jedyne rozsądne wyjście do zastosowań domowych to jakaś termosublimacyjna, albo laser ?
    Mam małą drukarkę sublimacyjną Canon Selphy. Można się nią pobawić przy małej ilość zdjęć. Niestety przy większej ilości wychodzi bardzo drogo
    OM-D... Miałem...

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    Mam małą drukarkę sublimacyjną Canon Selphy. Można się nią pobawić przy małej ilość zdjęć. Niestety przy większej ilości wychodzi bardzo drogo
    drukowanie na oryginalnych tuszach też do tanich nie należy nawet w drukarkach z CIS
    http://allegro.pl/papier-folia-canon...982777726.html -108 sztuk za 131 zł co daje 1,22 za zdjęcie,jak się policzy tusz + papier do plujki chyba wyjdzie podobnie ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Drugi rok stoi u mnie Epson L800. Raz tylko była potrzeba przeczyszczenia dysz. Tusze zamienniki (80zl/ltr), papier Epson albo Canon z rolki (trzeba ciąć na arkuze, ale cena ). Na BW na początku miałem faktycznie problem z zafarbem, ale temat do opanowania. Kolor dla moich potrzeb bez uwag, tak samo jakość zdjęć.

---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 23:09 ----------

Drugi rok stoi u mnie Epson L800.  Raz tylko była potrzeba przeczyszczenia dysz. Tusze zamienniki (80zl/ltr), papier Epson albo Canon z rolki (trzeba ciąć na arkuze, ale cena   &nbsp.  Na BW na początku miałem faktycznie problem z zafarbem, ale temat do opanowania. Kolor dla moich potrzeb bez uwag, tak samo jakość zdjęć.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    331
    Moja galeria
    Teraz najczęściej drukuję na papierze 10x15 Epson premium glossy, moim zdaniem bardzo przyzwoity papier, 80 sztuk można kupić za około 40 złotych, jeden arkusz wychodzi 50 groszy za sztukę, komplet oryginalnych tuszy Epson to koszt około 270 złotych, według instrukcji z pełnego kompletu można wydrukować do 1800 zdjęć 10x15, jeżeli nawet wydrukujemy tylko połowę zdjęć, to koszt wydruku wynosi 30 groszy, koszt całkowity jednego zdjęcia wyniesie wtedy około 80 groszy.
    E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM

| OlyJedi Awatar elfior
    Mieszka w
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sepi19 Zobacz posta
    Drugi rok stoi u mnie Epson L800. Raz tylko była potrzeba przeczyszczenia dysz. Tusze zamienniki (80zl/ltr), papier Epson albo Canon z rolki (trzeba ciąć na arkuze, ale cena ). Na BW na początku miałem faktycznie problem z zafarbem, ale temat do opanowania. Kolor dla moich potrzeb bez uwag, tak samo jakość zdjęć.

---------- Post dodany o 23:10 ---------- Poprzedni post był o 23:09 ----------

Drugi rok stoi u mnie Epson L800. *Raz tylko była potrzeba przeczyszczenia dysz. Tusze zamienniki (80zl/ltr), papier Epson albo Canon z rolki (trzeba ciąć na arkuze, ale cena * *). *Na BW na początku miałem faktycznie problem z zafarbem, ale temat do opanowania. Kolor dla moich potrzeb bez uwag, tak samo jakość zdjęć.
    Jaki kupujesz papier z rolki?
    OM-D... Miałem...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Ja mam Epsona L850. Tam nie ma zamienników, bo jest system napełniania atramentem z butelek. Wydruki wychodzą piękne. Drukarka drukuje szybko i ekonomicznie. Same atramenty są tanie jak barszcz i nie opłaca się kupować jakichś zamienników.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Dla fotek 15x10 drukowanych dla siebie brałbym raczej jakiś tablet z ekranem 1920x1200. Cena zakupu podobna, koszty eksploatacyjne zerowe, wygoda większa
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Dla fotek 15x10 drukowanych dla siebie brałbym raczej jakiś tablet z ekranem 1920x1200. Cena zakupu podobna, koszty eksploatacyjne zerowe, wygoda większa
    Koszty małe, masz rację, ale ja np. wolę wydruki i chociaż to kosztuje to jednak.