Grzecznie pozował.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
z karpackiego szlaku rowerowego - okolice Żegiestowa-Zdrój
Em1-mkII, m12-40, m40-150, MMF2, E-5, 12-60, EX-25,50-200, Raynox
Zdaje się że to Dzierzba gąsiorek, ale pewności nie mam. Fotki upolowane przy pomocy MTO 11CA.
"Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby"
Stanisław Jerzy Lec
Dobrze Ci się zdaje, podobna mogłaby być tylko dzierzba czarnoczelna, ale z odróżnieniem jej od gąsiorka nie miałbyś problemu. Czarnoczelna nie ma brązowego grzbietu i skrzydeł, tylko szaro-czarne z białymi wstawkami. No, gdybyś spotkał czarnoczelną to miałbyś wtedy pierońskie szczęście - gatunek ginący w Polsce...![]()
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
a u mnie taka ciekawostka - doliczyłem się dwóch par dudków "na działce"; gdyby nie strach przed kleszczami i choróbstwem to bym się na nie zasadził w trawie z rańca(akurat koło 5 rano mam karmienie drugiej "świeżej" córci wiec wyjść można
)
pzdr
Hołek
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
@Bodzip - dziękuję
@viruuss - dudki prawie jak moje, hodowlane- czasem je widzę na monitoringu jak mi po tarasie na działce skaczą albo wybierają robaczki wkoło domku przy fundamencie razem z pliszkami i kosami; sójki za to rozwalają mi korę w skrzynkach po całym tarasie bo czegoś szukają a w zimie gonią sikory z karmnika;
pzdr
Hołek
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja