Strona 17 z 28 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 273

Wątek: Sklep 'Value Basket' ???

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Bez wyceny, to Olek mógł uznać, że naprawianie żadnego aparatu kupionego w Valuebasket nie jest opłacalne Teraz mogą teoretycznie zrobić z niego refurba i w sumie zarobią trzy razy na Klikaczu Produkowanie takiego szmelcu, którego później nie chce się naprawić nawet za pieniądze - to jest dopiero fajna afera
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Och,DziekujeJak czytam to ich model dzialalnosci to wywalic w rogi kupujacyh.Dziwny raczej model dzialalnosci dla kupujacego.
    Jesli beda uczciwi i realni wobec kupujacyh to i opinie beda inne.A te pisane na zlecenia utona w tloku innych,tych prawdziwych.
    Mirku,
    już od dawna tu na forum dziwisz się niektórym polskim relacjom klient-sklep (lub usługodawca) i odwrotnie. Niestety, tak jest i pewnie będzie przez jeszcze długi czas. Bierze się to z różnych przyczyn, za długo by pisać. Zresztą pewnie znacznie lepiej je znasz niż ja.

E-M1 w Niemczech kosztuje w sklepach internetowych około 1.000 EUR. Po dość wysokim obecnie kursie EUR/PLN jest to ok. 4.400 PLN.
    E-M1 w Polsce kosztuje w sklepach internetowych... około 5.000 PLN. Oczywiście możemy kupić za naszą zachodnią granicą. Ale znów wtedy wspomagamy gospodarkę innego kraju a nie naszą.

Różnice w zarobkach tu i tam znasz. Jak się jedno doda do drugiego to ciężko się dziwić, że zarabiający kilkukrotnie mniej Polak nie chce płacić za to samo drożej niż Niemiec. Szuka więc taniej.

Na VB E-M1 kosztował ile? 2600 zł? Możemu kupić w PL prawie 2 razy drożej, ale po 2 latach jak się gwarancja skończy to zostajemy w takiej samej sytuacji jak przy zakupie w "niepewnego" źródła. Czyli ponad 2000 zł płacimy za 2 lata gwarancji (no, 2,5 bo można wydłużyć rejestrując aparat u Olympusa).
    Czy ta kwota jest warta ryzyka czy nie? Tu punkt widzenia zależy pewnie od punktu siedzenia. Siedząc po zachodniej strony Odry pewnie nie byłaby już tak interesująca jak tutaj.

Czy sklep zrobił Klikacza w bambuko to się nie dowiemy, bo nie wysłała aparatu do gwaranta. Serdecznie współczuję jej kłopotów z aparatem i życzę jak najdłuższego użytkowania nowego E-M1. Wspomnę tylko, że da dodatkowe 219 złotych można wykupić dodatkową, rozszerzoną 3-letnią gwarancję do OMD. Przynajmniej taka pozycja znajduje się w cenniku Olympusa.
    W przypadku tak kosztownego aparatu może jest to warte rozważenia.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    To przykre, widzę że nie tylko jakość sprzętu leci na łeb, również jakość serwisu i traktowanie klienta. Daje do myślenia.
    Dojdzie w końcu do tego, że taniej będzie wynająć fotografa aby nam robił zdjęcia.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Dojdzie w końcu do tego, że taniej będzie wynająć fotografa aby nam robił zdjęcia.
    Niedoczekanie Twoje

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Mirku,

Różnice w zarobkach tu i tam znasz. Jak się jedno doda do drugiego to ciężko się dziwić, że zarabiający kilkukrotnie mniej Polak nie chce płacić za to samo drożej niż Niemiec. Szuka więc taniej.
    Oj znam-chyba.Idac Twoim tokiem wyliczania powinienem wynajmowac mieszkanie w Polsce.Sam czysty czynsz mieszkania ktore wynajmuje to 680€ a gdzie ogrzewanie,woda, smieci.Podobne czynszowe w Polsce to kwota rzedu 400-500 zl.Wychodzi na no zem normalny inaczej placac za podobne mieszkanie 2800 zl.
    Nie rzecz w zarobkach.Rzecz w relacjach zarobkow do kosztow zycia.Prosciej tlumaczac,jesli przy takim samym poziomie zycia zostaje nam tyle samo lub nic do nastepnej wyplaty to poziom mamy bardzo taki sam pomimo roznicy w zarobkach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Zaraz wyjdzie na to, że Niemcy klepią biedę
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Zaraz wyjdzie na to, że Niemcy klepią biedę
    Sa tacy co klepia jak i tacy co nie klepia.Jak w kazdym kraju.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Oczywiście, że tak. Moi rodzice - emeryci mieszkają w Zgorzelcu i sporo rzeczy kupują w Goerlirtz, bo są tańsze i nierzadko lepszej jakości (chociaż ja uważam to za jakieś mambo-dżambo). Z kolei zgorzelecki Real przez lata był oblegany przez Niemców z okolicznych miejscowości kupujących polskie mięso, warzywa, owoce itp.
    Co do wynajmu mieszkania to we Wrocławiu większe mieszkanie 70-90 m2, 4-pokoje w miarę nowym budownictwie to spokojnie 2,5 - 3 tys. zł. Tak więc nie, nie uważam, żebyś był normalny inaczej. Znam też ceny wynajmu (i opłat) w Zgorzelcu i Goerlitz. Nie ma dużych dysproporcji. Wynajem podobnie, opłaty w Niemczech wyższe.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Statystycznie raczej nie klepią...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Najbardziej bawi mnie to, że zawinili Klikacz i Olek, a niektórzy chcą za wszelką cenę dokopać Valuebasketowi Szczytowym osiągnięciem jest moim zdaniem zaoczne orzekanie o nieopłacalności naprawy (dla mnie jest to praktycznie odmowa naprawy bez podania przyczyny), poza produkowaniem bubli oczywiście
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.