Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 168

Wątek: Panasonic - Leica DG Vario Elmar 100-400 mm f/4.0-6.3 Asph OIS

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    ta, tak, zapnij ten obiektyw do korpusu micro i ròb zdjecia ptakòw, albo czegos co sie rusza, życzę powodzenia !!!
    Słoabo znasz forum, przejrzyj wątek Muminka - fotografuje ptaki tym szkłem i E-M1

---------- Post dodany o 22:02 ---------- Poprzedni post był o 21:54 ----------

https://forum.olympusclub.pl/threads...inek-na-tropie...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Słoabo znasz forum, przejrzyj wątek Muminka - fotografuje ptaki tym szkłem i E-M1

---------- Post dodany o 22:02 ---------- Poprzedni post był o 21:54 ----------

https://forum.olympusclub.pl/threads...inek-na-tropie...
    wyjatek potwierdza regule, masz em1 ? cala sprawa tkwi w tym aby sobie polepszac, a nie pogarszac !!! 90-250 to kobyla, jaki jest sens takiego zestawu z korpusem mikro ? taki zestaw musi byc bardzo wygodny !!! ooo juz wie, olek zrobil w konia posiadaczy tego szkla zabijajac 4/3
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    wyjatek potwierdza regule, masz em1 ? cala sprawa tkwi w tym aby sobie polepszac, a nie pogarszac !!! 90-250 to kobyla, jaki jest sens takiego zestawu z korpusem mikro ? taki zestaw musi byc bardzo wygodny !!! ooo juz wie, olek zrobil w konia posiadaczy tego szkla zabijajac 4/3
    Miałem i to szkło i M1 w rękach. To szkło kupuje się dla jego własnośći. Z GH4 będzie wg Twoich wyobrażeń. Tylko nie da się tego szkła obsłużyć trzymająć za aparat, Musisz posłużyć się wygodną stopką do statywu do trzymania i wszelkich przemieszczeń .
    Ale to tu nie istotme. Jak potrzebujesz dobrego szkła to ono wciaż jest w systemi, jak potrzebujesz kompaktowości musisz godzić się na kompromisy. Np. na 100- 300 który ma dla mnie kiepską transmisję czyli odwzorowanie barw.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Miałem i to szkło i M1 w rękach. To szkło kupuje się dla jego własnośći. Z GH4 będzie wg Twoich wyobrażeń. Tylko nie da się tego szkła obsłużyć trzymająć za aparat, Musisz posłużyć się wygodną stopką do statywu do trzymania i wszelkich przemieszczeń .
    Ale to tu nie istotme. Jak potrzebujesz dobrego szkła to ono wciaż jest w systemi, jak potrzebujesz kompaktowości musisz godzić się na kompromisy. Np. na 100- 300 który ma dla mnie kiepską transmisję czyli odwzorowanie barw.
    http://www.four-thirds.org/en/special/matching.html
    no fakt to musi byc obiektyw " miszczostwo" swiata, idealny na wypad np. w gory
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Awatar zimoch
    Mieszka w
    Kwidzyn
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    przeczytaj uwaznie poczatek testu , niestety fizyki nie mozna oszukac, spodziewalem sie, ze bedzie zle, ale nie tragicznie panas 100-300 zostanie ze mna na dluuuuuggghgooooo
    Gdzie można poczytać o tej fizyce - mam na myśli podstawy teoretyczne: wzory itp.
    EM-1 II + Oly 7-14, Pan 20mm, Oly 60,75, Pan 100-300, Helios 58mm, Konica 40mm

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Muszę go kiedyś mieć, no ale na używki sobie poczekam. Swoją drogą przeczytałem chyba że cztery testy na zagranicznych stronach, i wszędzie ohy i ahy, a na optyczne tak kiepsciutko.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    przeczytałem chyba że cztery testy na zagranicznych stronach, i wszędzie ohy i ahy,
    Bida tutaj gra na naszą korzyść. Mam na myśli brak obecności Amazon i B&H na naszym rynku.

a na optyczne tak kiepsciutko.
    Są dwa rodzaje testów:

1. Szkło dla Janka Muzykanta i masz takie tapetki jak np. ja na 5K
    2. Czysta, sucha fizyka w ujęciu Excelowskim i tu jest nisza/miejsce optyczne.pl

Oba testy są potrzebne dla szaraka gietrzy. Zwykły użytkownik powinien jednak mieć #2 w swojej... Dorocie, o czym dobitnie świadczy przykład mZD17/1.8.

Ps. pierwsze używki już były Nie mogłem jednak się przemóc i wydać tyle kasy za szkło f/6.3.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Muszę go kiedyś mieć, no ale na używki sobie poczekam. Swoją drogą przeczytałem chyba że cztery testy na zagranicznych stronach, i wszędzie ohy i ahy, a na optyczne tak kiepsciutko.
    Widocznie nie był to test "sponsorowany" - Albo więcej teorii spiskowej --> konkurencja sponsorowała
    Tak na prawdę testy testami a obrazek trzeba ocenić samemu - dla mnie niewiele lepszy od 100-300 wiec nie wiem skąd cena (tz. wiem nowość, 400mm i czerwona kropka .
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Co do jednego nie ma wątpliwości, cena jest nieadekwatna do 6.7

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Całe szczęście, że obok testu optyczne.pl mamy fotki użytkowników
    https://www.dpreview.com/forums/post/58354530
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.