Dziwne... Nikt nie zadał jeszcze kluczowego pytania: matryca Sony czy Panasonic?![]()
Dziwne... Nikt nie zadał jeszcze kluczowego pytania: matryca Sony czy Panasonic?![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ostatnio czyli już prawie 3 lata temu.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Co by nie mówić, kiedy wchodził "flagowy" (najlepiej wyposażony, miedzy innymi AF współpracujący także po fazie z starszymi obiektywami) matryce od Sony były również dostępne ? Z jakiegoś powodu zastosowano matryce od Panasonika. Jestem daleki od stwierdzenia, że to był słuszny wybór. Najprawdopodobniej następca EM1 będzie miał już matrycę Sony ? , a czy dalej będzie miał AF zarówno po kontraście jak i fazowy...?
Może matryca przestała być problemem? Jakość obrazka ok, posiadacze starych szkieł zaspokojeni, a ew. drobne zmiany w AF rewolucji raczej nie uczynią...
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Nie sadzęMatryca Panasonika "będzie zawsze gorsza"
, co prawda tylko przy długich czasach rzędu ok. 30 sek. i więcej, ale tak się tu utrwaliło na forum, że zawsze jest gorsza.
Chciałbym aby Olympus zrobił lepszą matrycę do swoich aparatów, a nie korzystał od innych producentów.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 28.04.16 o 20:12
Olympus jeszcze musiałby umieć robić matryce.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb