G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Pomysł fajny, tylko Odyna mało, tzn. trochę mały jest. Przyciąłbym jeszcze część dołu i z lewej. Druga sprawa ostrość poszła raczej w tło, a nie w Odyna. Ja wiem, że to ciężko takiego zwierza w ruchu złapać. Zakładam, że skok był reżyserowany, więc mogłeś przed skokiem ustawić ostrość na punkt na pniu, nad którym Odyn przeskoczy i wcisnąć spust migawki do końca, gdy już będzie skakał. Drugi sposób, to panoramowanie, wtedy uzyskasz rozmyte tło, ale ostrego psa. Oczywiście łatwo nie ma, bo trzeba podążać aparatem za psiakiem z taką szybkością z jaką on się porusza. O szczegółach poczytaj sobie np. tu:
http://www.fotografuj.pl/Article/Panoramowanie/id/30
http://www.dfv.pl/szkola-zaawansowani-foto.html?id=116
The question is, who cares?
ok, dziękujeO szczegółach poczytaj sobie np. tu:
Może jakiś Copperfield fotografii
Niestety ostrość poszła na tło a to przecież pies miał być głównym aktorem
Pomysł z przesłoną 4.0 nie był najlepszy. Przy szybko poruszającym się psie, trudno go utrzymać w GO.
Dlatego nieostry pies wygląda jak wklejony w ostre tło.
Podobnie pień, który jest jeszcze bliżej.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
dłuuuuga droga jeszcze mnie czekaPomysł z przesłoną 4.0 nie był najlepszy. Przy szybko poruszającym się psie, trudno go utrzymać w GO.
a mogłem zostać przy swoim hobby, a tu fotografi się zachciało na stare lata
pzdr
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 24.04.16 o 00:00
Cześć MB1,
Jeśli chodzi o obróbkę, to kierunek dobry, ale niestety sam pies nieostry, wiec trochę zbyt artystycznie wyszło. Ostrość poszła na liście w tle - tak często się zdarza, niestety - zdecydowane gradienty w tle
Przy kolejnej próbie wyostrz na miejsce pnia (pół-wciśnięcie), nad którym będzie zwierzę przeskakiwać, i kiedy będzie to robić, jedynie wyzwól migawkę dociskając przycisk do oporu.
Powodzenia.