E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
apezecie, nie wiem jaki kadr masz na myśli, ale jeśli chodzi o wartość f - myślę, że przy tej odległości - to bez znaczenia, a to do czego się odnosisz - GO - to efekt filtra diorama/makieta, który właśnie tak działa, oszukując - niby tilt&shift, a tymczasem rozmycie software'owe jedynie...
pozdrawiam,
Zazdroszczę takiego odbioru. Do mnie jakoś nie bardzo to trafia. To tak trochę w stylu co autor wiersza chciał wyrazić a czasem po prostu tylko rym mu spasował. Twoja interpretacja jest ciekawa ale mam świadomość, że artystycznego odbioru foto trzeba się uczyć. Tak właśnie powinno być - zdjęcie super bo...... Wtedy tacy laicy jak ja mogą się czegoś nauczyć.![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Pewnie tak jest jak piszecie. Obaj. Dla mnie ten efekt jest nieco słaby, podział kadru zbyt formalny, głowny punkt obrazu nazbyt centralny. W sumie moje, zaznaczam moje odczucie po obejrzeniu - słabe.
Ze wszystkich filtrów od Olka których używałem przypadła mi do gustu tylko dramatyczna tonacja.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Łoo matko, człowiek śpi, a tu goście
Kadrowałem w taki, a nie inny sposób umyslnie - mam na myśli pionową alejkę przecinającą zdjęcie dokładnie na pół w pionie. Oryginalnie kadr również alejkę z rowerami miał dokładnie na środku - filtr diorama nie pozwala na ustawienie strefy ostrości gdzie indziej niż w połowie wysokości. Żeby jednak podbyć się zbytniej symetrii dół ciachnąłem.
Odnośnie dramatycznej tonacji to moja obróbka w tym zdjęciu to tak mniej więcej podwójnie zastosowana dramatyczna tonacja, jesli chodzi o agresywność, zwłaszcza kontrast.
Tak - na Sawę możesz zawsze liczyć jeśli chodzi o uzasadnienie. Oczywiście nie twierdzę, że to świetne zdjęcie. Bardziej zabawa, mając w pamięci TO zdjęcie. Wiem, że efekt uzyskany zupełnie inaczej i duuuuużo lepszy niż mój, ale co tam
A co, taki comming out - też robię jpg i to przerobione przez aparat. Kto nie robi, niech pierwszy rzuci...
Całkowicie zgadzam się odnośnie chmury. Była sama w sobie dostatecznie ciemna by ją dodatkowo przyciemniać i winietą jeszcze potraktować.
Kadrowania będę bronił - dzięki Sawa za wsparcie. Filtr "śmieszny".
Dzięki za odwiedziny i sorry, że podczas Waszej rozmowy... spałem![]()
Podoba mi się ta trójka zdjęć. Kadry i obróbka świetne jak dla mnie.
Podoba mi sie cala wrzuta ze stacji Radegast.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO