Apple na takim podejściu źle nie wychodzi...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Takiego wyraźnego podiału na zabawki dla chłopców i dziewczynek, to chyba jeszcze branża foto nie widziała. Ciekawe jak Olek na tym wyjdzie.
Obawiam się, że przy Olku, to marketing Apple jest jak mały pikuś![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Wrócę na chwilę do wcześniejszych postów.
Tak, tu poleciałem pewnym stereotypem, który utrwalił się po ironicznych komentarza "o szafiarkach reklamujących aparaty", itp.?
Cały handel opiera się na pasjach i słabościach klientów, np. pasji do smakołyków czy słabości do ładnych aparatów.
Oczywiście, to zależy po której stronie się jest. Najczęściej (lekka szydera) zwrócona przeciw autorom wywołuje w nich oburzenie. A wówczas okazuje się, że jest niedopuszczalna.
Ale czy jest z czego szydzić? Gdybym miał firmę,a w jej ofercie podobne aparaty do PEN-ów, to zależałoby mi na dotarciu do dużego grona odbiorców zdjęć, mody i ciekawych gadżetów. Dziewczyny mają spore grono odbiorców. Inspirują ich swoimi projektami, a przy tym mogą powiedzieć, że robiły zdjęcia "tym" aparatem.
Ten stereotyp raczej sie utrwalil po reklamach i dzialaniach marketingowych firmy - komentarze pojawily sie pozniej i nie bez powodu
Alez dokladnie tak! Ciekawi mnie tylko, co kaze sadzic, ze osoba, ktorej pasja sa modne damskie ubrania, po wejsciu na strone ulubionej szfiarki i dostrzezeniu na ktoryms zdjeciu ogromnej perkusji, w te pedy pobiegnie do sklepu i kupi sobie taka sama....
Czy ty wlasnie powiedziales "duzego grona"?![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Skad taka smiala teza, ze trzeba potrafic grac...? Skad przypuszczenie, ze trzeba w ogole na niej grac...? Wydaje mi sie, ze podchodzisz do tematu zbyt pragmatycznie...
Spojrz na problem jak szafiarka...
Wyobraz sobie szafe pelna setek ubran.... setek gadzetow,,,, setek par butow...
Czy to oznacza, ze trzeba je wszystkie nosic...?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
OK, ale perkusję trudno powiesić w szafie![]()