OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
tej mandarynki- to tak już się da ??
ach ta genetyka
za to uwielbiam ten wątek - w życiu bym nie powiedziała że te cuda żyją w Polsce - a to jeszcze w Ustroniu bardzo bardzo bliziutko![]()
![]()
![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Wy sobie jaja robicie, a tu się ważą losy innych rodzimych kaczek, ten gatunek jest bardzo inwazyjny i jeżeli zimy dalej będą takie łagodne, to kiedyś mogą zagrozić innym krajowym gatunkom kaczek.
Z tego co mi wiadomo, genetycznie jest to niemożliwe z krzyżówkami.
Z innymi kaczkami jest to możliwe, ale potomstwo o ile się wykluje, żyje bardzo krótko i nawet jak przeżyje, to nie może się dalej rozmnażać. Podobną kaczką do mandarynki jest karolinka i ta już chętniej tworzy hybrydy z innymi gatunkami kaczek. A taką najbardziej uniwersalną kaczką do tworzenia hybryd jest krzyżówka, prawdopodobnie od tego, że łatwo krzyżuje się z innymi kaczkami pochodzi jej nazwa.
Konkretnie z tego "homoseksualnego" związku pewnie i tak by nic nie wyszło
Genetyka w dzisiejszych czasach czyni cuda
Pozdrawiam
Że Karolinki takie są - to wiedziaaaaaaałem
Pozdrawiam.
Dzięki Marcin, fajne info![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kolejna porcja znakomitych zdjęć i ciekawych opisów![]()
Trochę inwazyjnych zwierzątek już się w naszym kraju zadomowiło.
I pewnie jeszcze trochę przybędzie, chęć posiadania milutkiego zwierzątka jest nieprzeparta.
Cały problem pojawia się, gdy milusiński wyrasta z maleństwa na całkiem sporego zwierza.
Swój problem rozwiązują eksmitując zwierza z domu.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Jestem zachwycony podróżniczkiem. Dotąd nie wiedziałem, że takie pierze istnieje![]()