Choć nie mam T005 też się wypowiem. Z doświadczenia widzę że te poziomice w statywach są różnej jakości i za bardzo bym się nimi nie sugerował chyba że nie potrzeby nam b. dokładny pomiar.
Wysłane z telefonu
Lubię sobie popstrykać.
Dziękuję Wszystkim za pomoc. Statyw zamówiony![]()
Odkopuję stary temat, jaki lekki statyw polecacie w 2015?Do OMD z 12-40.
Jeśli bardzo lekki to pomyśl o Fotopro C4i+. Używam podobny Sirui już nie do kupienia niestety. Z Fotopro też coś tam mam i brak zastrzeżeń do jakości wykonania.
Ile kasy możesz wydać?
---------- Post dodany o 20:20 ---------- Poprzedni post był o 20:17 ----------
Triopo też niezłe w swojej cenie.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Ja mogę polecić jakiś karbonowy sirui ale to zależy ile masz kasy na wydanie
Sirui R-1004, N-1205, R-1204 etc. Sirui ma też bardzo fajne głowice (nie te najtańsze).
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Myślałem, żeby wydać 400-500, ale jeżeli warto to trochę dołożę. Nigdy nie miałem więc nie wiem na co zwracać uwagę.
Moim skromnym zdaniem na statywie nie ma co oszczędzać....kiedyś za czasów lustra kupiłem jakiś badziew za ok 200zł skończyło się na szybkiej wymianie.Kupiłem frotkę 055xpro,był to solidny ale ciężki statyw...po paru latach wymieniłem go na sirui M3204 lżejszy ale również stabilny.