Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Witam wszystkich;
Nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Po aktualizacji firmware w E-M1 do wersji 3.1 w trybie M nie widzę ani w wizjerze ani na LCD zmian. Chodzi o to, że wizjer i LCD zachowuje się jak w typowej lustrzance, gdzie efekt mogę zobaczyć dopiero po zrobieniu zdjęcia. Nie wiecie może gdzie się włącza, żeby podgląd w wizjerze i na LCD był taki jak później zdjęcie?? Z góry dziękuję za podpowiedź.
Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie, jednak przypuszczam, że chodzi o podgląd jasności obrazu proporcjonalny do ekspozycji? Jeżeli tak, to trzeba wyłączyć funkcję menu "Nocne kadry" i wtedy jasność wizjera (albo ekranu) będzie adekwatna do ustawionych parametrów. Zmiana kolorystyki i innych parametrów (Art, korekta balansu bieli, Kreator kolorów, itp) będą stale widoczne w trakcie dokonywania poprawek, niezależnie od tej funkcji "Nocne kadry".
Jack bardzo dziękuję, o to właśnie chodziło mi. Przepraszam za pytanie dyletanta, ale pojęć się uczę i nie zawsze potrafię dobrze określić o co mi chodzi. Jeszcze raz bardzo dziękuję za podpowiedź.
Ostatnio edytowane przez elaniusz ; 17.09.15 o 07:01
Na prośbę Sikora wstawiam kilka darków z E-M1
niedługo ma wyjsc fm 4.0 do em-1 i jest opcja Focus Stacking myslicie ze bedzie działąła z 50mm macro z duzego 4/3 ?
OM-D EM-1, mZD 9-18 f/4-5.6, mZD 45 f/1.8, 20mm f/1.7,45-200 f/ 4-5.6
Witam serdecznie;
Czy używał ktoś E-M1 z obiektywem Olympus 14-54mm f/2.8-3.5?? Chodzi mi po głowie, żeby sprzedać kita m4/3 14-42mm II i dołożyć właśnie do 14-54. Pierścień już zamówiłem przy okazji innego obiektywu.
Warto taki obiektyw do E-M1. Sprawdzi się??
"W światłości twojej oglądamy światłość." Ps 36,10
Mój profil na FLICKR.COM