Strona 159 z 164 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.581 do 1.590 z 1634

Wątek: Olympus OMD E-M1

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez elaniusz Zobacz posta
    Witam serdecznie;
    Czy używał ktoś E-M1 z obiektywem Olympus 14-54mm f/2.8-3.5?? Chodzi mi po głowie, żeby sprzedać kita m4/3 14-42mm II i dołożyć właśnie do 14-54. Pierścień już zamówiłem przy okazji innego obiektywu.
    Warto taki obiektyw do E-M1. Sprawdzi się??
    Używałem, działa bardzo dobrze, zapraszam na podpięcie i potestowanie, jeżeli oczywiście bywasz w Bielsku.

Awatar elaniusz
    Mieszka w
    Wisła
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Jeżeli pozwolisz to kiedyś chętnie się wybiorę i podepnę. Często bywam w Bielsku Ja jestem początkującym amatorem więc rada "foto-wyjadacza" się przyda
    "W światłości twojej oglądamy światłość." Ps 36,10
    Mój profil na FLICKR.COM

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Raport użytkownika M1+PRO szkła z gorrrącej wycieczki; po angielsku.
    http://www.dpreview.com/forums/post/56781156

---------- Post dodany o 12:46 ---------- Poprzedni post był o 12:43 ----------

Cytat Zamieszczone przez blade100 Zobacz posta
    niedługo ma wyjsc fm 4.0 do em-1 i jest opcja Focus Stacking myslicie ze bedzie działąła z 50mm macro z duzego 4/3 ?

4:13; 6:57
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14.11.15 o 13:53
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Czy to znaczy, że cena wzrośnie?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Jako długotrwały posiadacz E-M5 i E-M10 (ten już poszedł bawić kogoś innego), a od kilku dni posiadacz E-M1 mam kilka przemyśleń. Na temat tego co w środku nie ma sensu się wypowiadać, bo wiadomo, E-M1 ma więcej bajerów i zjada E-M5 na dzień dobry, zwłaszcza wizjer tu robi robotę i nowy soft, ale ale guzikologię wolę tę z E-M5. Dlaczego ktoś przycisk podglądu zdjęć dał poniżej przycisku OK? W E-M5 jestem w stanie jedną ręką operować wszystkim, co mi potrzebne, w E-M1 żeby nacisnąć podgląd, muszę cofnąć kciuk (zrobienie przycisku w zagłębieniu dodatkowo utrudnia jego wciskanie), co osłabia chwyt. Z ciężkim szkłem jest to bardzo niewygodne rozwiązanie. Nie rozumiem dlaczego też kółko zmiany trybów poszło na prawo. Akurat ono i tak na tyle ciężko się przekręca, że trzeba użyć lewej ręki, żeby je przestawić. W E-M5 jest to o wiele wygodniejsze. Kolejny minus za przełącznik ON/OFF. Znów trzeba użyć lewej ręki. E-M5 wyciągam z torby, kciukiem przełączam na ON i robię zdjęcia, lewa ręka pozostaje wolna. To tyle narzekania, w normalnej fotografii to nie przeszkadza, ale w podróży, gdzie ręce ma się często spocone, brudne, trzyma tysiąc innych rzeczy, takie z pozoru błahe sprawy potrafią irytować, dlatego też E-M5 ma u mnie dożywocie Jeżeli ktoś się zastanawia, co kupić w cenie do 2000 zł, to moim zdaniem w tej cenie jest to najlepszy aparat dla podróżnika i osób używających go w trudnym terenie.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Jako długotrwały posiadacz E-M5 i E-M10 (ten już poszedł bawić kogoś innego), a od kilku dni posiadacz E-M1...
    Jako długotrwały posiadacz masz swoje przyzwyczajenia, po prostu...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Moim zdaniem ten włącznik w M1 i M5 II to największa porażka ergonomiczna tych body dla mnie masakra. W M5 i tak było lepiej.
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 29.11.15 o 18:31
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Przesadzacie z tymi "porażkami" - kwestia przyzwyczajenia i już.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    To nie jest kwestia przyzwyczajenia. Albo coś jest ergonomiczne albo nie. Akurat włącznik to jest bardzo ważny "guzik" tak jak spust migawki którego nie wyobrażam sobie po lewej stronie. Przykład ekstremalny aby przejaskrawić i tym samym wydobyć problem. Wisisz na pionowej ścianie, półce skalnej itp , musisz trzymać się jedną ręką aby nie odpaść i masz zrobić zdjęcie, sięgasz po aparat prawdopodobnie tak się ustawisz żeby było to wykonane prawą ręką i co..... masz aparat i nie robisz fotki bo włącznik jest po lewej stronie. Między innymi dlatego mój szwagier nie ma olympusa tylko panasa i samsunga. Canonierzy też marudzą na ten włącznik po lewej stronie. Jak komuś pasuje to się cieszy ja już przy E-M5 i E-M10 marudziłem , że w dziwnym miejscu ale w nowszych body dla mnie osobiście to ergonomiczna porażka , jak Olympus nie zmieni położenia tego włącznika koło spustu migawki to następne body będzie Fuji tam jest gdzie moim zdaniem to powinno być
    Lubię sobie popstrykać.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    No nie kwestia przyzwyczajenia, bo osłabienie uchwytu trzymając jedną ręką to nie przyzwyczajenie. Może jak się ma czas to nie ma to znaczenia, ale w podróży owszem.
    @elaniusz warto, 14-54 kupisz za 600 zł, a działa to całkiem przyzwoicie.

Uprawnienia umieszczania postów