Saboor_001
Saboor_002
Saboor_003
Saboor_004
Saboor_005
Saboor_006
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
ja siebie też nie.
---------- Post dodany o 10:32 ---------- Poprzedni post był o 10:30 ----------
Nie Heniu, nie regulaminy a podejście do popRAWki. Była fajna zabawa a zrobiła się niemal apteka, zmierzająca
w kierunku Nikoniarzy.
---------- Post dodany o 10:33 ---------- Poprzedni post był o 10:32 ----------
Uhm.. a zaj....te dopiero będzie.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Mocny i nieuprawniony zarzut, częściej widziałem używając tej terminologii "lenistwo" potencjalnych uczestników lub nadmierne udziwnienie tematów....
Pomijąc falę narzekań... także dyskusyjna teza.
By uzyskać porządny efekt należało wykonać HDR-a i/lub obrobić na warstwach i przede wszystkim poszukać właściwego, dla skóry i barw firmowych producentów alkoholu, balansu bieli.
Z wyników sądząc nie było to łatwe zadanie.
Na ciekawą etiudę (ćwiczenie) kadr w sam raz.
Ostatnio edytowane przez apz ; 14.09.15 o 10:51
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
mam kilka zdjęć, które ostatnio zrobiłem i po obróbce nie jestem z nich zbytnio zadowolony. Może mógłbym któreś z nich zaproponować do popRAWki? W obróbce nie jestem jakoś specjalnie biegły i chciałbym zobaczyć co bardziej doświadczeni forumowi koledzy są w stanie wyciągnąć z tych kadrów?
Taka luźna propozycja, bo jeżeli przyznanie się do skaszanienia zdjęcia i braku umiejętności jego obróbki jest formą autopromocji to inaczej rozumiemy to pojęcieMoże wrzucę wieczorem nieobrobione jpegi i zdecydujecie, czy warto się z nimi pobawić czy nie (bo to w końcu ma być zabawa?)
Czasem takie zabawy w ramach autorskiego wątku się odbywają i powiem szczerze wydaje mi się, że szybciej uzyskasz rezultat i ew. dyskusję w wątku autorskim, niż w popRAWce. Nie żebym oponował przed obróbką Twoich zdjęć w ramach popRAWki, ale chyba w wątku autorskim będzie szybciej![]()
The question is, who cares?
Nie ma skutków bez przyczyny.
Wydaje mi się, że dążenie autorów do wymyślania niejednoznacznie określonych tematów, spowodowało spadek zainteresowania zabawą.
Czyli wprawka dla tych, którzy posiadają odpowiednie programy i potrafią się nimi posługiwać. Nie każdy ma jedno i drugie.
Stąd małe zainteresowanie zabawą.
---------- Post dodany o 11:50 ---------- Poprzedni post był o 11:47 ----------
Masz swój wątek? Przecież nie musisz pytać co masz tam wklejać![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
A56 gratuluję kolejnego zwycięztwa popRAWkowego!!!!
I proszę o RAW do następnej edycji.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|