Strona 372 z 415 PierwszyPierwszy ... 272322362370371372373374382 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.711 do 3.720 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    a tak z innej beczki ... mógłby mi Ktoś podpowiedzieć o co chodzi z olyjedi i zakupami w lepszej cenie ?? Na 99.9 % zdecydowałem o zakupie Stylusa 1 i szukam najlepszej ceny

Awatar many_moons_ago
    Mieszka w
    POLSKA/Niemcy
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    To już nie GX7? Przyznam, że ulżyło mi, bo musiałbym Cię znielubić, jak Cię lubię
    A na marginesie, to Stylus 1/1s ostatnio trochę chodzi za mną

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mike017 Zobacz posta
    Na 99.9 % zdecydowałem o zakupie Stylusa 1 i szukam najlepszej ceny
    Cytat Zamieszczone przez many_moons_ago Zobacz posta
    A na marginesie, to Stylus 1/1s ostatnio trochę chodzi za mną
    Miałem, testowałem. Fajny. Bardzo fajny. Gdybym nie miał XZ-2 to pewnie bym się na Stylus1 skusił.
    The question is, who cares?

Awatar many_moons_ago
    Mieszka w
    POLSKA/Niemcy
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    No, mam dokładnie tak, jak Ty.
    Ale kusi i podjudza strasznie, skubany

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Gdybym nie miał XZ-2 to pewnie bym się na Stylus1 skusił.
    Dlatego się nie skuszę za 2 razy wyższą cenę posiadając xz-2... skusiłem się na coś innego w tej cenie - chociaż trzeba wymieniać obiektywy i obudowa tak ładnie nie wygląda
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria
    a tak z innej beczki ... mógłby mi Ktoś podpowiedzieć o co chodzi z olyjedi i zakupami w lepszej cenie ?? Na 99.9 % zdecydowałem o zakupie Stylusa 1 i szukam najlepszej ceny
    poczytaj tu: https://forum.olympusclub.pl/threads...akup%C3%B3w-OJ

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Stylusa 1 ciężko traktować jako zamiennik XZ-2, raczej patrzyłbym w kierunku RX100 Mk3 lub LX100 czy nawet tego G7X.

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    G7X rozczarował mnie: 1. brakiem makro 2. jakością (ostrośćią) obiektywu 3. brakiem możliwośći zmiany parametrów przysłóny i czasów migawki w trybie P, który to tak bardzo polubiem w XZ2. Bardzo często również autofocus źle ustawiał ostrość. co z tego że szybki jak chybiony . I tak to w moim przypadku wyszło że lepsze jest wrogiem dobrego. No ale może nie ma tego złego.... i Stylus zastąpi mi godnie zestaw XZ2 + TCON17 + dekielek automatyczny . Fakt ,że aparaty różnią się ceną, ale jak dodamy do XZ2 wartość dekielka plus wizjera plus teleobiektywu to różnica praktycznie znika.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    G7X rozczarował mnie: 1. brakiem makro 2. jakością (ostrośćią) obiektywu 3. brakiem możliwośći zmiany parametrów przysłóny i czasów migawki w trybie P, który to tak bardzo polubiem w XZ2. Bardzo często również autofocus źle ustawiał ostrość. co z tego że szybki jak chybiony . I tak to w moim przypadku wyszło że lepsze jest wrogiem dobrego. No ale może nie ma tego złego.... i Stylus zastąpi mi godnie zestaw XZ2 + TCON17 + dekielek automatyczny . Fakt ,że aparaty różnią się ceną, ale jak dodamy do XZ2 wartość dekielka plus wizjera plus teleobiektywu to różnica praktycznie znika.
    Czekam z niecierpliwością Twojej opinii o Stylusie, nie potrafię się do niego przekonać.

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    Oczywiście, jak tylko dojdzie podziele się wrażeniami. Mnie do tego modelu przekonało życie, szukając dziury w całym sprzedałem w/w zestaw i już nie sposób tego cofnąć ! MIałem kiedyś przez kilka dni Canona S120, teraz ten G7X, myślałem też o RX100-II. Jednak nie przekonały mnie do siebie. Tak prywatnie to żałuję i zasatnawiam się dlaczego Olympus nie pociągnął tematu z XZ-3 ??

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów