a tak z innej beczki ... mógłby mi Ktoś podpowiedzieć o co chodzi z olyjedi i zakupami w lepszej cenie ?? Na 99.9 % zdecydowałem o zakupie Stylusa 1 i szukam najlepszej ceny![]()
a tak z innej beczki ... mógłby mi Ktoś podpowiedzieć o co chodzi z olyjedi i zakupami w lepszej cenie ?? Na 99.9 % zdecydowałem o zakupie Stylusa 1 i szukam najlepszej ceny![]()
To już nie GX7? Przyznam, że ulżyło mi, bo musiałbym Cię znielubić, jak Cię lubię
A na marginesie, to Stylus 1/1s ostatnio trochę chodzi za mną![]()
No, mam dokładnie tak, jak Ty.
Ale kusi i podjudza strasznie, skubany![]()
Dlatego się nie skuszę za 2 razy wyższą cenę posiadając xz-2... skusiłem się na coś innego w tej cenie - chociaż trzeba wymieniać obiektywy i obudowa tak ładnie nie wyglądaGdybym nie miał XZ-2 to pewnie bym się na Stylus1 skusił.![]()
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Stylusa 1 ciężko traktować jako zamiennik XZ-2, raczej patrzyłbym w kierunku RX100 Mk3 lub LX100 czy nawet tego G7X.
G7X rozczarował mnie: 1. brakiem makro 2. jakością (ostrośćią) obiektywu 3. brakiem możliwośći zmiany parametrów przysłóny i czasów migawki w trybie P, który to tak bardzo polubiem w XZ2. Bardzo często również autofocus źle ustawiał ostrość. co z tego że szybki jak chybiony. I tak to w moim przypadku wyszło że lepsze jest wrogiem dobrego. No ale może nie ma tego złego.... i Stylus zastąpi mi godnie zestaw XZ2 + TCON17 + dekielek automatyczny
. Fakt ,że aparaty różnią się ceną, ale jak dodamy do XZ2 wartość dekielka plus wizjera plus teleobiektywu to różnica praktycznie znika.
Oczywiście, jak tylko dojdzie podziele się wrażeniami. Mnie do tego modelu przekonało życie, szukając dziury w całym sprzedałem w/w zestaw i już nie sposób tego cofnąć ! MIałem kiedyś przez kilka dni Canona S120, teraz ten G7X, myślałem też o RX100-II. Jednak nie przekonały mnie do siebie. Tak prywatnie to żałuję i zasatnawiam się dlaczego Olympus nie pociągnął tematu z XZ-3 ??