Kupiłem dziś Nikona d3200 + Obiektyw 18-105 dx ed vrdziękuję wszystkim za wypowiedzi które naprawdę mi pomogły !
![]()
Kupiłem dziś Nikona d3200 + Obiektyw 18-105 dx ed vrdziękuję wszystkim za wypowiedzi które naprawdę mi pomogły !
![]()
Ostatnio edytowane przez MarkusGreen ; 23.07.15 o 13:53
Nikon D3200 + nikkor 18-105 DX ED VR / Olympus E 420 + zuiko 14-42 ED
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Wygląda na to, że ok![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Dobry wybor. Trzeba uwazac tylko na jedna rzecz. Obiektyw ma plastikowy bagnet, ktory lubi sie wylamywac. Poza tym jest jak najbardziej OK.
Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
no to miłej zabawymyślę że dobrze wybrałeś,
zdjęcie taksówki fajne, takich bym się właśnie spodziewał z różnorakich wyścigów (ale niektórzy testują szybkostrzelność AF na takowych i wyglada to jakby samochody stały w miejscu :P), fajnie uchwycony ruch, obiektyw daje rade, a d3200 fajny, w miarę lekki mały lusterek, robiłem nim kiedyś zdjęcia na wakacjach i naprawdę wychodził z niego miły dla oka obrazek![]()
om-d 10 dual kit, Pentacon 50/1,8 + YN 560II, E-420+14-42.
Dziękii jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze aparatu,mam nadzieję że wątek będzie pomocny dla kogoś z takim samym dylematem
![]()
Nikon D3200 + nikkor 18-105 DX ED VR / Olympus E 420 + zuiko 14-42 ED
Witam wszystkich,
Uznałem, że podepnę się pod ten temat ponieważ zagadnienie będzie podobne. W chwili obecnej posiadam Lumixa G5 z obiektywem kitowym + 45-200 i przymierzam się do zmiany. Podobnie jak założyciel tematu oprócz standardowego cykania "na wycieczce", robię zdjęcia na rajdach, wyścigach, motocrossie itp. Czysto amatorsko. Pułap cenowy ustawiłem sobie na 2500zł max. Po przekopaniu internetu zaciekawiły mnie dwie opcje:
- Nikon D5200 z obiektywem 18-105
- Pentax K-50 z obiektywami 18-55 oraz 50-200
Pentax mocno kusi uszczelnieniami ponieważ o deszcz, kurz i błoto na rajdzie nietrudno. Z kolei wyczytałem, że autofokus w Nikonie jest szybszy. Jeśli chodzi o obiektywem 18-105 wydaję mi się, że szybko okaże się za krótki ze względu na obecne użytkowanie 45-200 w m4/3.
Nie wykluczam pozostania w m4/3 (przykładowo obiektyw już mam), jednak żaden aparat nie przykuł mojej uwagi. Może to źle? Z chęcią rozważę również propozycję (jeśli się pojawią) również z tego systemu.
Z góry dziękuję za opinię oraz pomoc![]()
Szkło Pentaxa 50-200 jest do du**
Znacznie lepszy jest 55-300, ale ma za to wolniejszy AFZa to sama puszka K-50 jest miodzio
![]()
Ostatnio edytowane przez Paffcio ; 9.09.15 o 00:22