Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Co kupić SONY A58 czy NIKON D3200

urzyszkodnik
    Gość
    Wizjery bajery
    Najciekawiej jest jak ktos pierwszy raz średniaka dużego do ręki łapie.
    Z kominkiem.
    Obraz lata, patrzeć trza z góry, a lewa to prawa jest itd
    I tez sie da jakos focic przeca

Tak wiec teges...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    ja kiedyś przybijałem gwoździe takim dużym kluczem francuskim. Też się dało. Jednak wolę młotek.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    robtor
    a gdzieś napisałem, że nie da się żyć?

PS. Też jestem amatorem, tylko nie wiem co to zmienia.
    To ja napisałem że "da się żyć", a Ty napisałeś "nie ma dla mnie powrotu do małych, ciemnych wizjerków" i to co napisałem odnosiło się do tego dokładnie stwierdzenia z mojego punktu widzenia . Jak poszukujesz jakiegoś drugiego czy trzeciego dna w mojej wypowiedzi to trud daremny jest i nie potrzebny moim zdaniem, bo żadnych ukrytych przekazów tam nie ma .
    "Też jestem amatorem, tylko nie wiem co to zmienia." No nie wiem co to u Ciebie zmienia, przepraszam . U mnie jest natomiast tak jak napisałem, jestem amatorem i da się żyć zarówno z jasnymi jak i ciemnymi wizjerkami, jak również z ich zupełnym brakiem. Jak bym był zawodowcem to może sądził bym inaczej
    ps Jak bym był inną osobą amatorem, to być może też sądził bym inaczej - nie wykluczam takiej możliwości
    Ostatnio edytowane przez robtor ; 20.07.15 o 11:59 Powód: ps
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    robtor

nie newuj się Zacytowałeś mój post i bezpośrednio pod nimi napisałeś co napisałeś. Wziąłem to jako odpowiedź na moje słowa. Oczywiście, że żyć się da, nawet całkiem nieźle Uważam, że obecnie nie da się kupić złego aparatu (no chyba, że zepsuty). Każdy nowoczesny zdjęciorób oferuje możliwość robienia świetnych ujęć i to od nas zależy który kawałek weźmiemy z tortu upieczonego nam przez producentów. Czy z Wifi, czy z GPS, czy uszczelniony, czy z odchylanym ekranem, kółkiem tu i przyciskiem tam. Czy wizjer będzie mały, duży, czy go nie będzie. Kwestia priorytetów. Mi dobry wizjer bardziej przydatny niż np. działający AFS.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    robtor

nie newuj się Zacytowałeś mój post i bezpośrednio pod nimi napisałeś co napisałeś. Wziąłem to jako odpowiedź na moje słowa. Oczywiście, że żyć się da, nawet całkiem nieźle Uważam, że obecnie nie da się kupić złego aparatu (no chyba, że zepsuty). Każdy nowoczesny zdjęciorób oferuje możliwość robienia świetnych ujęć i to od nas zależy który kawałek weźmiemy z tortu upieczonego nam przez producentów. Czy z Wifi, czy z GPS, czy uszczelniony, czy z odchylanym ekranem, kółkiem tu i przyciskiem tam. Czy wizjer będzie mały, duży, czy go nie będzie. Kwestia priorytetów. Mi dobry wizjer bardziej przydatny niż np. działający AFS.
    Spoko , nawet podjąłem co do Ciebie pewne działania ocenowo-plusowe
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830

Awatar MarkusGreen
    Mieszka w
    Myślenice
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Ok jeśli nikon to z jakim obiektywem ? mam dwa do wyboru , NIKKOR F3.5-5.6G II AF-S DX ED 18-55 mm. , NIKKOR AF-S DX 18-55 mm VR.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MarkusGreen Zobacz posta
    Ok jeśli nikon to z jakim obiektywem ? mam dwa do wyboru , NIKKOR F3.5-5.6G II AF-S DX ED 18-55 mm. , NIKKOR AF-S DX 18-55 mm VR.
    a to nie to samo?

Jak Najkon to imho Nikon 18-105 mm

Awatar MarkusGreen
    Mieszka w
    Myślenice
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    a to nie to samo?

Jak Najkon to imho Nikon 18-105 mm
    No własnie nie vr lepsza stabilizacja , ed światło i chyba wybiorę światło bo zawsze mogę dokupić statyw w razie "w"

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MarkusGreen Zobacz posta
    Ja bym polecił to co mam czyli nikkor 16-85 f/3.5-5.6 g dx ed vr. U mnie to działa od 5 bez mała latek, af ma to dość żwawy i pewny, z d300s to praktycznie bezbłędny. Z d5500 to oceniam go mniej więcej na 90% skuteczności z afs, aczkolwiek może być to mój brak wprawy

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    MarkusGreen

Z tego co się orientuję w nazewnictwie żółtego VR to nie lepsza stabilizacja tylko stabilizacja w ogóle, tzn. obiektywy bez VR stabilizacji nie posiadają.
    ED to soczewki niskodyspersyjne, których zadaniem jest zmniejszenie aberracji chromatycznej - ze światłem obiektywu nie mają nic wspólnego.