Nie wiem czy się cieszyć czy smucić.
Się zachmurzyło. Z jednej strony nici z fot, z drugiej - jest chłodniej, już tak nie pali.
Nie wiem czy się cieszyć czy smucić.
Się zachmurzyło. Z jednej strony nici z fot, z drugiej - jest chłodniej, już tak nie pali.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
w moich rejonach burzy nie było jedynie wiało jak diabli![]()
i poszło dalej - Kraków nie jest fajny do takich zjawisk... trąbią wszędzie że prund mamy oszczędzać - to mogliby na tą noc wyłączyc w Krakowie latarnie - od razu lepiej by się oglądało![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
U mnie to nawet prundu nie było wcale ale od 00:00 do 04:00 to lało i była burza![]()
U mnie wieczorem się zachmurzyło. Wprawdzie cienkie te chmurki, no ale cienkie czy grube to gwiazd przez nie nie będzie widać.Później się wypogodziło ale na drugą w nocy to za stary jestem.
Dziś rano niebo znów jak kryształ. Może dzisiaj spróbuję![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Fotografowałem od 23 do 4 rano i po pobieżnym przejrzeniu zdjęć wygląda na to, że nic się nie złapało. Fakt, że z balkonu i było trochę jasno, ale gwiazdy było dość dobrze widać.
http://drive.google.com/file/d/0B7I1...ew?usp=sharing
Klikacz, lucas_g - dzięki za wspólne fotkowanie
Byliśmy w Kampinosie, najpierw w Roztoce - ludzi było więcej niż perseidów, potem od 11:30 do 1:00 Łubiec.
Na paru zdjęciach mam perseidy, ale ISO 800 dało spory szum. Wieczorem postaram się powalczyć ze zdjęciami i coś z tego wypadu pokazać.
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików
Perseidy obserwowałem kilkanaście razy. W tym roku niestety się nie udało. Pamiętam moje pierwsze obserwacje i rozczarowanieA dwadzieścia kilka lat temu aż tak bardzo nie "nakręcano" w mediach tego zjawiska
Niestety wyobrażenia o deszczu meteorów legły w gruzach. Tak jak pewnie nie jednego obserwatora dzisiejszej nocy
![]()
Podobno Leonidy zimą są efektowniejsze. Tyle, że może być -10 oC![]()