Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Bangkok - Tajlandia by ZibiZ

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    fajnei by było jakbyś kontynuował numerację a nie zaczynał od początku
    każde zdjęcie osobny numer ale to czepialstwo - tyle że łatwiej można by się odnieść do konkretnych zdjęć

mam nadzieje ze to nei koniec relacji
    czekam na więcej i więcej
    Dzięki wielkie za komentarz, to fakt zapomniało mi się o numeracji, a po jakimś czasie nie mogłem już edytować tego posta.
    Myślę ze w niedziele coś jeszcze uda mi się z nich wyskorobac

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    279
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ZibiZ Zobacz posta
    Dzięki wielkie za komentarz, to fakt zapomniało mi się o numeracji, a po jakimś czasie nie mogłem już edytować tego posta.
    Myślę ze w niedziele coś jeszcze uda mi się z nich wyskorobac
    Dawaj dalej...nie każdy może to na żywca zobaczyć Myślę że każdy tak ma...jak już zobaczyłeś to żadna atrakcja, a dla nas każda fotka cenna
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Lumphini Park oraz w
    idok z Baiyoke Sky Tower swietne.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Dzięki za wszystkie komentarze Przysiadłem trochę do tych fotek i wyskrobałem kolejną wstawkę.

Spacerując po Bangkoku, obserwowałem jak żyją prawdziwi Tajowie, co jedzą, jak spędzają wolny czas, jak zarabiają na życie.
    W przeciwieństwie do ludzi pracujących w biurowcach, biedniejsi Tajowie czasu nie liczą Ich dzień wypełnia praca, nie rzadko od świtu do nocy, ale mimo to nie widać po nich zmęczenia są raczej szczęśliwi z tego że pracują a większość z nich robi to na własny rachunek.
    Już przed godziną 6 na każdej ulicy można zobaczyć jak rozstawiają się garkuchnie z np. smażonym kurczakiem (ciężko strawne śniadanie )
    owocami, naleśnikami mrożoną kawą itp pysznościami. Tajowie nie gotują w domu dlatego takich stoisk jest aż tak dużo, ponadto jedzenie jest tam bardzo tanie.

45.

46.

47.

48.

49.

50.

51.

52.

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Bardzo ciekawe scenki. Chciałbym zapytać, czy to prawda, że przeciętny Taj nie używa lodówki (o ile ją posiada) do innych celów niż chłodzenie napojów, i że to co złowią, wyhodują, zbiorą - możliwie szybko przetwarzają i zjadają? Takie info dostałem od sąsiada, który spędził tam ok. miesiąca i takie obserwacje poczynił.

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rados Zobacz posta
    Bardzo ciekawe scenki. Chciałbym zapytać, czy to prawda, że przeciętny Taj nie używa lodówki (o ile ją posiada) do innych celów niż chłodzenie napojów, i że to co złowią, wyhodują, zbiorą - możliwie szybko przetwarzają i zjadają? Takie info dostałem od sąsiada, który spędził tam ok. miesiąca i takie obserwacje poczynił.
    Wydaje mi się że rzeczywiście tak jest. Przez panujące tam ekstremalne temperatury, ciężko jest przechowywać żywność. Niestety nie miałem możliwości być w prywatnym mieszkaniu wiec nie wiem jak to jest z lodówka. Ale niezbędnym urządzeniem w mieszkaniu jest klimatyzator prawie każdy go posiada bez niego jest bardzo ciężko. Ja ledwo tam wytrzymywalem a była to tamtejsza zima.

Awatar ZibiZ
    Mieszka w
    Scotland
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    53. W Tajlandii króla darzy się dużym szacunkiem. Na ulicach, w domach, sklepikach można zobaczyć wiele zdjęć lub obrazów rodziny królewskiej.

54. Victory Monument

55.

56. Autobus

57.

58.

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Fajne zdjęcia. Czekam na kolejne.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Ciekawie i egzotycznie. Podoba mi się.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    ad 55 i 56 - ruch lewostronny jak widzę?