Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Zgrzeszyłem myślą.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Czytając ostatnie doniesienia w sprawie dużych tel . że mydło, że nieteges ( mowa o 100-300 Panasia i 75-300 Olka) że tylko nieludzko drogi 150 + tcn 1,4, nabrałem dystansu.
    70-300 ew. 50-200 to tylko z M1 bo inaczej w zwolnionym tempie, czyli drogo łamane przez używane z UK ebay i inne takie łamańce.
    Parze sobie na inne systemy, beki fokusy i frony fokusy, ceny jak z kosmosu, pewności żadnej.
    Nagle przyszło olśnienie- kupie Sony - najlepszy plastik świata i udźwignę szkło i metal ze stajni Minolty.
    Sony 58 będzie dobrym rozwiązaniem? ( przyszło na część artystyczną pytań dla klubowiczów).
    Do tego 75-300 Minolty, Flinta? A może docelowo Tamron 150-600 jak Matka Boska pieniężna się zlituje.
    Wiem, zdrada to okrutna, ale nie ja pierwszy zacząłem.
    Proszę nie bijcie, przetłumaczcie w moich porywach do fotografii zwierzęcej
    75-300mm Minolty jest kiepskie, chyba że mówisz o pierwszej wersji, ta jest trochę lepsza. 100-300 4.5-5.6 APO Minolty też nie jest rewelacyjne, szczególnie powyżej 200mm.

Dobre szkło to Sony 70-300 G SSM , ale ten znowu jest dość drogi. 70-400 jeszcze lepszy, ale ceny jeszcze wyższe.

Stosunkowo tani jest tamron 70-300 USD.

A najlepiej jednak moim zdaniem zacząć od Canona 50D. Solidny korpus, sprawny AF. Matryca jak na dzisiejsze czasy szału nie robi, ale tragedii tez nie ma. Do tego 100-400 IS USM i można zaczynać polowanie.
    Czytając ostatnie doniesienia w sprawie dużych tel . że mydło, że nieteges ( mowa o 100-300 Panasia i 75-300 Olka) że tylko nieludzko drogi 150 + tcn 1,4, nabrałem dystansu.
    70-300 ew. 50-200 to tylko z M1 bo inaczej w zwolnionym tempie, czyli drogo łamane przez używane z UK ebay i inne takie łamańce.
    Parze sobie na inne systemy, beki fokusy i frony fokusy, ceny jak z kosmosu, pewności żadnej.
    Nagle przyszło olśnienie- kupie Sony - najlepszy plastik świata i udźwignę szkło i metal ze stajni Minolty.
    Sony 58 będzie dobrym rozwiązaniem? ( przyszło na część artystyczną pytań dla klubowiczów).
    Do tego 75-300 Minolty, Flinta? A może docelowo Tamron 150-600 jak Matka Boska pieniężna się zlituje.
    Wiem, zdrada to okrutna, ale nie ja pierwszy zacząłem.
    Proszę nie bijcie, przetłumaczcie w moich porywach do fotografii zwierzęcej
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    MAF- dzięki, to może zrobić harakiri pogodzić się ze starą matrycą i wrócić do E3 ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    MAF- dzięki, to może zrobić harakiri pogodzić się ze starą matrycą i wrócić do E3 ?
    Tu nie pomogę nic. Z dużym 43 nie mam żadnego doświadczenia.

Możesz jeszcze spróbować jakiegoś Nikona do spółki z Tamronem lub Sigma. D7000 lub nowszy powinien dać radę. Ja się jakoś z D90 + 70-300VR nie umiałem dogadać, ale to wszystko indywidualna sprawa. Bardziej mi pasował właśnie Sony i 70-300 G SSM.

Jak to wszystko kupisz używane to nawet jak Ci nie spasuje to sprzedasz potem z niewielką strata, albo i bez niej.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    A wiesz co... Krzysiu...
    W dniu 01-03-2015 na innym klubo-forum związanym z motoryzacją jeden taki znajomy (bardzo dobry zresztą) napisał mi takie coś:
    "Jak mi zaczniesz pokazywać sony to przestanę się do Ciebie odzywać."

Pozdrawiam
    Janusz Rębecki
    531 612 797

| OlyJedi Awatar Planistigmat
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    75-300mm Minolty jest kiepskie, chyba że mówisz o pierwszej wersji, ta jest trochę lepsza. 100-300 4.5-5.6 APO Minolty też nie jest rewelacyjne, szczególnie powyżej 200mm.

Dobre szkło to Sony 70-300 G SSM , ale ten znowu jest dość drogi. 70-400 jeszcze lepszy, ale ceny jeszcze wyższe.

Stosunkowo tani jest tamron 70-300 USD.

A najlepiej jednak moim zdaniem zacząć od Canona 50D. Solidny korpus, sprawny AF. Matryca jak na dzisiejsze czasy szału nie robi, ale tragedii tez nie ma. Do tego 100-400 IS USM i można zaczynać polowanie.
    Uzywalem dluzej lub krocej wszystkich powyzszych sprzetow za wyjatkiem tamrona 70-300. Moge sie podpisac pod tym co napisal MAF. Pomysl na SONY i do tego tele to jeden z najgorszych na jakie mozna wpasc.
    W dodatku moim zdaniem sprzet foto SONY czesciej sie psuje niz analogiczny sprzet spod znaku C czy N.
    Ostatnio edytowane przez Planistigmat ; 13.07.15 o 12:53
    Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
    Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Wielkie dźwięki za kolejną pomocną informację.

| OlyJedi Awatar Planistigmat
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Bardzo prosze.

Canon 50D ma mikroregulacje, wiec BF/FF nie jest mu straszny.
    Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
    Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Możesz też zacząć od używanego Tamrona 70-300 VC USD. Świetna stabilizacja i przyzwoita jakość obrazka, a do tego tanio. Ekwiwalent 450mm to już coś. Jak Cię wciągnie to pomyślisz nad czymś dłuższym. Z korpusów to 60D bym odpuścił, albo 50D, albo 70D, albo 7D.

Ewentualnie te Nikony D7x00 i tez tamron lub oryginalny 70-300 VR AF-S.

Policz sobie ile byś musiał wydać na taki sprzęt i czy nie lepiej kupić jednak 40-150 2.8. Choć przy opcji Tamron plus starszy korpus powinieneś się zmieścić w połowie ceny obiektywu Olympusa.

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Możesz też zacząć od używanego Tamrona 70-300 VC USD. Świetna stabilizacja i przyzwoita jakość obrazka, a do tego tanio. Ekwiwalent 450mm to już coś. Jak Cię wciągnie to pomyślisz nad czymś dłuższym. Z korpusów to 60D bym odpuścił, albo 50D, albo 70D, albo 7D.

Ewentualnie te Nikony D7x00 i tez tamron lub oryginalny 70-300 VR AF-S.

Policz sobie ile byś musiał wydać na taki sprzęt i czy nie lepiej kupić jednak 40-150 2.8. Choć przy opcji Tamron plus starszy korpus powinieneś się zmieścić w połowie ceny obiektywu Olympusa.

Jeśli o tym samym Tamronie myślimy to nowy kosztuje ok 1250 pln, używki w zależności do którego systemu między 700-1000pln. Robi się ciekawie. Za 2500 są troszkę krótsze tele 200 mm ze światłem 2,8 są od 2500 -2700. Widzę że m4/3 trochę odleciało od rzeczywistości. Przeglądałem zdjęcia i o zgrozo mój wymarzony zoom na zwierza ( gdy jeszcze nie miałem grzesznych myśli) Panasonic 100-300 robi się ostry f 10, co jest dla mnie jak kubeł zimnej święconej wody. Pamiętam że stare w normalnej cenie ZD 70-300 objawiało ostrość od f8.
    Jestem w tej dobrej a może złej sytuacji że uwolniłem się od systemu, sprzedałem wszystko. Mogę sobie powybrzydzać ( nie bijcie).
    Moje nocne śledztwo wykazało że Olympusa mogę pokochać za OMD M10 i M5 I, i taniego spacer zooma m4/3 40-150, reszta to jubilerskie wyroby w jubilerskich cenach Niezmiernie wdzięczny za wszelkie sugestie, mam nadzieję że nikogo nie obraziłem Krzysiek

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Szanowni forumowicze. Szukam pomocy w pewnym drażniącym mnie temacie, chodzi o pewien dyskomfort w użytkowaniu em5. Mam taki oto problem iż po uruchomieniu urządzenia, po pierwszym wyzwoleniu migawki, aparat samoczynnie się wyłącza i trzeba go uruchomić ponownie. Po drugim "odpaleniu" jest już wszystko ok. Proszę o pomoc, może któryś z forumowiczów a zarazem właściciel tego modelu także spotkał się z takim problemem i sobie z nim poradził.

Uprawnienia umieszczania postów