Bardzo ładne zdjęcia. I to nie tylko dlatego, że miejsce ładne. Masz tzw "dryg" do robienia fotek.
Bardzo ładne zdjęcia. I to nie tylko dlatego, że miejsce ładne. Masz tzw "dryg" do robienia fotek.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Mnie się najbardziej podoba na 22, 28, 32, 33ale na reszcie też jest fajnie
![]()
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Przede wszystkim dzięki za tak pozytywne przyjęcie zdjęć. Większa ich część to foty z drogi, w 10 dni wliczając w to podróż z i do Polski nie da się wszędzie być o świcie czy zachodzie słońca. Chcieliśmy jak najwięcej zobaczyć i nie był to wyjazd w plener foto. Mam nadzieję na kolejne wyjazdy i wtedy kilka miejsc mam upatrzonych właśnie na czysto fotograficzny plener z czekaniem na fajne warunki i światło. Poza tym pogoda zmienia się tam kilka razy na dzień, i na to też nic poradzić nie można. Osobiście nie mam od dość dawna już problemu z światłem , biorę co jest w danej chwili ciesząc się samą możliwością bycia gdzieś i zobaczenia czegoś fajnego. Pewnie, że fajnie było by, być wszedzie o złotej godzinie i jeszcze mieć do tego super światło z mgłami, fajnymi chmurami itd. Ale mniejsza o to, lubię wędrować, zwiedzać a przy okazji pofocić nie stawiając przy tym fotografowania na pierwszym miejscu choć jest dla mnie ważnym elementem i staram się w miarę przyzwoite foty robić. Np. Wszystkie ptaki sfocone są z samochodu przez okno na przydrożnych łąkach. Wysiadanie z auta powodowało że uciekały. Foty nie są przez to najciekawsze ale za to są, i pokazują co prócz widoczkow można zobaczyć.
No to czekam na kolejną super relację ze Szkocji i życzę Ci aby jak najszybciej nastąpiła![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Ładnie tam, obejrzałem z przyjemnością.
jak popatrzyłem na tą panoramę to mnie zamurowałopięknie to zrobiłeś . zdjęcia z drogi świetne. jest co oglądać, a i zwierzyna dopisała łącznie z ptakami. czerwonodzioby super
pozdr
Kolejny dzień, pobudka o 2 rano, szybka kawa i wyruszamy na główną wyprawę naszego pobytu w Szkocji. Przed nami ponad 300mil jazdy samochodem. Trasa zaplanowana by po drodze zobaczyć kilka miejsc znanych mniej lub bardziej wszystkim. Nie wszędzie udało się podjechać, nie wszystko sfocić w ładnym świetle i nie wszystkie ze sfotografowanych miejsc jestem w stanie nazwać. Zapomniałem dodać na początku iż nie zmieniłem czasu w aparacie, to dla Tych co exif podglądają
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
![]()
no nie narzekaj, że światło złe bo jest bardzo fajnie42, 43 i 44 ekstra . no i 46 bardzo ładne. w 45 troszkę za ostre może na szczytach gór ale i tak jest co podziwiać
42 i 43 misię
Pozdrawiam.
Albo mi sie zdaje, albo parking pod fort William sfociles.
Brakuje jednak foty Szkota z bagpipes.
Mozna tam jelenie tez spotkac. Podchodzą blisko.
I jesli to to miejsce, a tak wyglada, to chyba kanapeczkę tez próbowałeś z grila po szkocku ?
Pycha![]()