Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Wątek: Próbował ktoś już Letniej Oferty Olympusa??? O-MD i wybrane obiektywy.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich, jestem tu nowy, chociaż nie do końca bo od dawna przeglądam forum bez konta Nie chciałem niepotrzebnie otwierać nowego tematu. Mam w planach kupić OM-D E-M10 + kit na znanym wszystkim serwisie aukcyjnym (nie wiem czy można podawać linki) w cenie trochę niższej niż w sklepach, nowy, podobno z FV 23% i teraz moje pytanie, będę mógł skorzystać z promocji cashback? Może macie jeszcze jakieś rady co do kupowania w ten sposób aparatu?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Jeśli kupisz od prywatnego użytkownika, to zapewne nie dostaniesz dowodu zakupu, a więc i nie możesz skorzystać z promocji.
    Dopytaj, czy ten aparat faktycznie nowy, czy "jak nowy", otworzone pudełko w celu sprawdzenia, czy działa

Warto też sprawdzić przebieg migawki po zakupie. Zrobisz to wchodząc w menu serwisowe.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DarkForest Zobacz posta
    Witam wszystkich, jestem tu nowy, chociaż nie do końca bo od dawna przeglądam forum bez konta Nie chciałem niepotrzebnie otwierać nowego tematu. Mam w planach kupić OM-D E-M10 + kit na znanym wszystkim serwisie aukcyjnym (nie wiem czy można podawać linki) w cenie trochę niższej niż w sklepach, nowy, podobno z FV 23% i teraz moje pytanie, będę mógł skorzystać z promocji cashback? Może macie jeszcze jakieś rady co do kupowania w ten sposób aparatu?
    Sprawdź datę zakupu czy obejmuje promocję. Bo w zgłoszeniu trzeba wpisać datę i wysłać skan faktury/paragonu. Jeśli gość kupił przed promocją (12 maja) to doooooopa.

https://olympus-summer-special.sales...tion=31&lng=pl
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    To jest chyba jakaś firma-sklep, tak tam jest napisane, ale nie znam się na tym. Sprzedaje dwie nowe sztuki, na aukcji tego nie ma, ale spytałem w mailu o fakturę i wystawia FV23% wiec chyba taki aparat zaliczy się do promocji. A czy powinien podbić mi kartę gwarancyjną,która jest w pudełku?

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Mnie do naprawy gwarancyjnej wystarczyła kopia faktury.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DarkForest Zobacz posta
    To jest chyba jakaś firma-sklep, tak tam jest napisane, ale nie znam się na tym. Sprzedaje dwie nowe sztuki, na aukcji tego nie ma, ale spytałem w mailu o fakturę i wystawia FV23% wiec chyba taki aparat zaliczy się do promocji. A czy powinien podbić mi kartę gwarancyjną,która jest w pudełku?
    Z regulaminu promocji:

15. Olympus zastrzega sobie prawo odrzucenia zgłoszenia w przypadku nie zapłacenia podatku VAT.
    20. Wszelkie pytania związane z promocją prosimy kierować na adres
    OLYMPUS@sales-promotions.com
    Wynika że jeżeli bierzesz na firmę to nie masz promocji. A w 20tym punkcie masz podany mail pod którym byc może uzyskasz odpowiedź na swoje wątpliwości. Do gwarancji wystarcza dowód zakupu. Jeżeli kupiłeś w oficjalnym kanale Olympusa w Europie masz 2 lata, jeżeli np. z USA to masz rok gwarancji.

The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    PKT 15 jest dość enigmatycznym punktem...
    Prowadząc działalność i biorąc FA 23% płacisz przecież podatek VAT. A że go później odliczasz...

Sądzę, że tu bardziej chodzi tu o zakup w EU (transakcja wewnątrzwspólnotowa).

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Do gwarancji wystarcza dowód zakupu.
    Do gwarancji wystarcza podbita przez sklep karta gwarancyjna. Ne jest potrzebny paragon lub faktura - ale papierek taki ułatwia życie.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Awatar robertos102
    Mieszka w
    Kazimierz Biskupi
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Jeżeli ktoś nie ma zamiaru korzystać z kita, to warto wybrać Olka z kitem 14 42 II R. Taki zestaw można już znaleźć za 2400zł. Czyli po zwrocie kasy wyjdzie nam niecałe 2 tyś, to chyba dobra cena jak za taki ciekawy korpus.
    Dodatkowo rejestracja w systemie i wysłanie formularza jest banalnie proste.
    pozdr.
    R/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Do gwarancji wystarcza podbita przez sklep karta gwarancyjna. Ne jest potrzebny paragon lub faktura - ale papierek taki ułatwia życie.
    Na odwrót: karta gwarancyjna nie jest do niczego potrzebna, wystarcza dowód zakupu. I zgodnie z przepisami nie musi to być paragon - wystarczy np. wyciąg z karty albo potwierdzenie przelewu, choć pewnie serwis będzie się upierał przy fakturze/paragonie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb