No fajnie, momenty jak w Galicyjskich Ciężkowicach. Na polu oczywiście.![]()
No fajnie, momenty jak w Galicyjskich Ciężkowicach. Na polu oczywiście.![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Podobnie jak u mnie na bieszczadzkich łąkach, tak i tu momenty mamy... na kamieniu![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Rewelacyjne ten potok wygląda. Muszę rozdać niestety, a szkoda bo zdjęcia miodne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bardzo ciekawe miejsce i ładnie pokazane.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Kamień na kamieniu, na kamieniu kamień, a na tym kamieniu jeszcze jeden kamień.![]()
Wygląda na rumowisko polodowcowe, pewnie lodowiec przytargał te kamyki ze Skandynawii, a potem popuścił i tak zostały ku radości zwiedzających.![]()
Fajny kamienny reportaż.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Raczej nie.
Procesy geologiczne to dla mnie czarna magia ale z tego co zrozumiałem z Wikipedii, to są miejscowe skały (dioryt kwarcowy- cokolwiek to jest). Tereny te, w czasie ostatniego zlodowacenia, znajdowały się w strefie wiecznej zmarzliny i nie były pokryte lodowcem. W porze letniej, woda spływając, wypełniała szczelny skalne a zimą zamarzała i rozsadzała skałę.
Wraz z cofnięciem się granicy przemarzania, okruchy skalne stoczyły się po zboczach, reszty dopełnił proces wietrzenia skał.
Który to minister powiedział o Polsce ch..., du.... i kamieni kupa? Czyżby był w tym miejscu?![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.