Strona 18 z 36 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 352

Wątek: Różności moje. (Uczę się patrzeć i widzieć).

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Pozycz mi tego Twojego epeela 5, mysle ze bede w stanie Cie zadziwic

Jesli chodzi o foty to 24 i 27 ciekawe.

p.s. Z czystej ciekawosci do jakich dslr go porownujesz, ze tak slabo wypada?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    nie chciałbym zakłócać tak fascynującego bicia głową mur kolegów bodzipa i andtor2, ale...

Cytat Zamieszczone przez urzyszkodnik Zobacz posta
    Dla ciekawskich dodam: robione w jpg. Kopiowane prosto na telefon. I sru na forum.
    PsExpres, pixlr oraz snapseed. To programy na fona.
    Czyli tak, jak 99% mz posiadaczy Olka robi na codzień.
    ... muszę się z tą wypowiedzią nie zgodzić. zdjęcie prosto z aparatu do telefonu i do internetu, nigdy mi się to nie zdarzyło. i chyba 99% forumowiczom też nie. zakładam, że szanujemy swoje hobby i gości w wątku
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta

... muszę się z tą wypowiedzią nie zgodzić. zdjęcie prosto z aparatu do telefonu i do internetu, nigdy mi się to nie zdarzyło. i chyba 99% forumowiczom też nie. zakładam, że szanujemy swoje hobby i gości w wątku
    Mnie telefon służy do telefonowania a nie do wysyłania zdjęć, zwłaszcza, że oprogramowanie telefonu z automatu zmniejsza zdjęcie by móc go wysłać.
    I o to tu chodzi, właśnie czego nie chce zrozumieć nasz uparty kolega Urzyszkodnik... Zdjęcia, choć całkiem niezłe, a i ciekawe, są małe i stąd uwagi o "szumach" , czy "znaczkach pocztowych"
    Szkoda zdrowia by się denerwować, czasem warto posłuchać kolegów, zwłaszcza jak mają rację
    No to teraz mi się oberwie......

Dodam, że wysyłam telefonem ale tylko w formie MMS choćby po to by pochwalić się właśnie złowioną rybą czy też pięknym okazem prawdziwka właśnie.... zakupionym przy drodze.
    Ale to już inna historia.
    Ostatnio edytowane przez Krakman ; 11.05.15 o 15:01
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

urzyszkodnik
    Gość
    Tak wiec dla tych, którzy jak kolega wyzej, maja słabe telefony...i nic na nich zrobic nie moga, fotkę zapodam.
    Oczywiscie jpg. Oczywiscie zgrane na telefon. Oczywiscie na fonie robione wszystko
    Oczywiscie tez epl5 i jak zawsze jakis tam stary pleśniak, co nie trzyma nawet kontrastu

A ze fotka nie musi sie podobać, to ja wiem.
    Ale to takie moje klimaty/zabawy.

Lubie swojego Olka !!!

Pzdr

28.
    Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 12.05.15 o 07:44

Mieszka w
    Przed Dolinką Będkowską
    Siła reputacji
    220
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez urzyszkodnik Zobacz posta
    Tak wiec dla tych, którzy jak kolega wyzej, maja słabe telefony...i nic na nich zrobic nie moga, fotkę zapodam.
    Oczywiscie jpg. Oczywiscie zgrane na telefon. Oczywiscie na fonie robione wszystko
    Oczywiscie tez epl5 i jak zawsze jakis tam stary pleśniak, co nie trzyma nawet kontrastu

A ze fotka nie musi sie podobać, to ja wiem.
    Ale to takie moje klimaty/zabawy.

Lubie swojego Olka !!!

Pzdr

28.
    Hej,
    ciekawe by było jakbyś teraz dla porównania włożył przez komputer to samo zdjęcie z aparatu.
    Czy byłaby jakaś różnica?
    Pozdrawiam
    "Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
    Fuji X-T3 + XZ-2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Bardzo ładne zdjęcia.
    Czy bierzesz pod uwagę, że są tu osoby, które oglądają zdjęcia na ekranie komputera? Takie małe coś z telefonu po rozciągnięciu do większego rozmiaru bardzo traci na jakości. Szkoda, bo jest duży potencjał.

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    225
    Moja galeria
    Faktycznie zdjęcia z potencjałem. Przy obróbce na "normalnym"sprzecie i oprogramowaniu moga tylko zyskać ale skoro tak wolisz to rób jak Ci lepiej. To Twój wątek-Twoje zasady
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

barmichal76
    Gość
    Chyba pierwszy raz wypowiem się na tym forum na temat jakości zdjęć po wstawieniu

Kadry od 22 do 25 są moim zdaniem ciekawe. Na telefonie bardzo przyjemnie się je ogląda, ale na "ogromnym" monitorze 20" już gorzej. Zgodzę się z kolegami, że jakość wstawionych przez Ciebie zdjęć nie jest limitowana możliwościami E-PL5.
    Poczułbym się bardzo miło gdybyś wstawił 22 i 23 nie z telefonu, tylko obrobione na komputerze. Uwierz, że mogłoby zyskać (przynajmniej w moim odbiorze).
    Jeśli nie chcesz/nie masz czasu/ nie zależy Ci - również zrozumiem.
    Pozdr
    P.S. Jakbyś postarał się pisać z polskimi znakami (domyślam się, że na telefonie nie jest to najwygodniesze) też bym się miło poczuł.

urzyszkodnik
    Gość
    Staram się używać polskich znaków. Czasami wychodzi jednak jak wychodzi. Nie jestem z pokolenia internetowego. Wiem ze znaki są wazne. Ale czasem... sorki za to

Wielkość zdjeć ustalam na 1024. Jakość moze i nie powala, ale to nie wystawa. To forum.
    Za duze dając, utrudniamy zycie tym, ktorzy korzystają z mobilnego netu. A przeciez i tak widać...

A zdjęcia ?
    No cóż. Lubie łąkę. Zawsze jednak jestem z dziecmi.
    Nie mam za wiele czasu na zabawe.
    Tym bardziej mnie cieszy, gdy mz uda sie złapać światełko

Co wazne chyba, uzywam starej optyki. M42. Bardzo lubie i cenie sobie heliosa, którego mam z zenita. Zenit padł juz niestety...

Nie lubie
    Testerów, osob studiujących tabelki itd. Ja se zdjęcia robie. To co pokazuje tutaj, jest dla zabawy robione. Bo to lubie

Wiele razy w zyciu otaczałem sie podobnymi wariatami jak ja. Teraz zmieniłem miejsce zamieszkania, zdjęcia robie sobie juz sam. No oczywiscie każde makro z łąki, jest w obecności dzieciaków robione.

Jesli nie podoba sie, nie poradzę na to nic.
    Jesli kogoś po prostu cieszy robienie zdjec - zrozumie.

Soft
    Aperture3. Fotoszopka tez mam, choc nie uzywam. Na fonie za to jest szybko, moge usiąść gdzie chce, kiedy mam wolna

Żabola zapodam pzdr
    29.
    Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 12.05.15 o 11:14 Powód: ortografia!!

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Tylko jak to wzystko sie ma do tych slow o miernocie epla cyt: "Jakość jest taka, jaka jest z epl5. Lepsza nie bedzie."
    Smiem twierdzic, ze jesli identycznie obrabiac material to i z tuzow DSLR tez wyjdzie jakosciowa kupa.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów