1.nie pasuje mi na 195 (krasnal) ten zabieg z rozmyciem ludzi. krasnal ostry, ludzie rozmyci, a za ludźmi budynki ostre. to jakiś filtr czy obróbka?
2.wiem, że to nie twój plecak, ale on przyciąga moją uwagę bardziej od krasnala
1.nie pasuje mi na 195 (krasnal) ten zabieg z rozmyciem ludzi. krasnal ostry, ludzie rozmyci, a za ludźmi budynki ostre. to jakiś filtr czy obróbka?
2.wiem, że to nie twój plecak, ale on przyciąga moją uwagę bardziej od krasnala
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Witam, chciałam się z wami podzielić kilkoma zdjęciami z wakacji.
Wycieczka w czasie do Bośni i Hercegowiny. Zaledwie 19 lat temu toczyła się tu wojna domowa, jej skutki widać na każdym kroku. Jesteśmy w Visoko miejscowości słynącej z Piramid - które są głównym celem podróży. Co przykuło moją uwagę to ogólnie panująca swoboda. Nikt nic nie nabija na kasę, w hotelu nikt nie prosi o dokumenty itd. Tubylcy są bardzo życzliwi i chętni do pomocy a za chwilę z uśmiechem - euro??? Nasza obecność jest tak istotna że warto z ulicy wejść do knajpy, przywitać się, pośmiać i zapytać - euro? Tak żebractwo tu kwitnie, jednak mają zupełnie inną mentalność niż znani mi żebracy z Polski. Nie proszą " daj bo ja biedna, nawet nie mam siły mówić" tylko raczej "świetnie że jesteś, masz jakieś euro?".
Zdjęcie Piramidy Słońca.
zrobione niestety przez okno hotelowej restauracji niestety tylko tam ją widać
197
widoki z piramidy słońca
198
199 widoczna piramida księżyca i świątynia matki ziemi
200 dziwna pogoda![]()
A tutaj już Czarnogóra - Canij
201
202
203
Czarnogóra to również piękne górymam nadzieję że uda mi się zrobić kilka zdjęć jak będziemy wracać... bo całą Czarnogórę przejechaliśmy w nocy.
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Po długiej nieobecności witam się ponownie na Forum. Większość z was pewnie już zapomniała o tej wiecznie stękającej pannie, która ciągle powtarza że się uczy. Tym razem muszę przyznać że chyba cofamy się do początków...Niestety po długiej przerwie spowodowanej stanem zdrowia, moim i jeszcze nienarodzonego dziecka wracam z zupełną pustką w głowie. Na szczęście z nami jest już znacznie lepiej
A to kilka zdjęć brzuszka![]()
204
205
206
![]()
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Witamy, oglądamy pierwsze zdjęcia po przerwie i czekamy na kolejne.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Ładny pomysł na brzuszek, podoba mi się 204 z misiem.
Jak misio na wschodzącym słońcu.
Kolejne - nie ten kolor.
Może jeszcze coś wymyślisz w tej konwencji.
I życzę zdrowia Tobie i dziecku.
Powodzenia
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Witamy z powrotem. W pierwszym momencie myślałem, że to pisankaTo chyba przez te święta
Za przedpiścą - pomysł ciekawy. 205 kolorystycznie mi się nie widzi. Trochę przekombinowane.
The question is, who cares?
Witam i ja.....![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()