Ja zakupiłem w olkowym sklepie korpus E-PL7, po rabacie z dobra cena... do tego 45 /1.8 i zestawik jest![]()
Ja zakupiłem w olkowym sklepie korpus E-PL7, po rabacie z dobra cena... do tego 45 /1.8 i zestawik jest![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
obiektyw 35mm, to świetny optycznie obiektyw, czy akurat do portretu, to sprawa dyskusyjna. Jest niedrogi, więc możesz go spokojnie wypróbować, dużo nie stracisz w razie nietrafionej inwestycji.
jest dobrze
Ładne portrety robiłem taniutkim i sympatycznym 40-150, wiem że ciemny ale tam gdzie światła dostatek miło było focić. Dodaję zdjęcie robione E520 +40-150
szamaniec dobrze mówi o 40-150, mam ten obiektyw w wersji pierwszej i od czasu do czasu używam, ładne fotencje wychodzą
jest dobrze
To prawda, ale uwaga, bo te obiektywy cierpią na pewna przypadłość:
zużywa się taśma w środku i potem jest brak reakcji przysłony. Mam to u siebie, naprawa jest zapewne nieopłacalna.
Kres działania? Ja niedawno sprzedałem wysłużonego E-500, który zrobił kilkadziesiąt tysięcy zdjęć i o żadnym kresie elektroniki nie chciał słyszećSwoją drogą ta matryca Kodaka w E-500 to było coś. Trochę więcej szumiał (nie wychylałem się powyżej 400 ASA) ale kolory były przecudne.
No ISO 400 to jednak ciut mało w duzej ilości przypadków.
Portretowo wszystko co ma po przeliczeniu na 35mm 50+.. ja bym całował w coś co daje ogniskowa ok 135mm moja wielce ulubiona - 100. 135, 200.
85/1.4 czasem ale w/w są Best :d