Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Byłem w Sandomierzu nie dalej jak dwa tygodnie temu i nie sposób się nie zgodzić - eksploatują księdza Mateusza ponad zdroworozsądkową miarę. "Tu siedział ojciec Mateusz", "te pierogi jadł ojciec Mateusz", "przysmaki ojca Mateusza", w sklepach pamiątkarskich kubki z ojcem Mateuszem i tak dalej... Tak jaby miasto przed serialem nie istniało. Po półtorej godzinie uciekłem z rynku.

Inna sprawa, że dziwnie się tam czułem, bo sam rynek i przylegające uliczki były po prostu opustoszałe, jakby oddzielone od reszty tętniącego życiem miasta. Całkiem inne doznania niż na przykład na starówce toruńskiej.
    To fakt, ludzie żyją w tzw. Nowym Mieście, zaś starówka to trochę turystów i niestety niedobitki mieszkańców, dla których ta część miasta raczej nie ma istotnego znaczenia. Co do Torunia, to na pewno jest zupełnie inaczej, ale też i ranga miasta, wielkość są inne, więc trudno porównywać wprost.
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria
    To skoro juz mowa o tym pieknym miasteczku to pozwolcie, ze zareklamuje przewodnik Arguido, ktorego jestem tworca. Przewodnik wykorzystujac technologie rozszerzonej rzeczywistosci pozwala na zwiedzanie 23 polskich miast, w tym Sandomierza. Aplikacje mozna pobrac ze sklepu Google Play badz AppSStore - jest w pelni darmowa. Jesli post zostanie zrozumiany, jako nachalna reklama prosze o jego usuniecie.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    To skoro juz mowa o tym pieknym miasteczku to pozwolcie, ze zareklamuje przewodnik Arguido, ktorego jestem tworca. Przewodnik wykorzystujac technologie rozszerzonej rzeczywistosci pozwala na zwiedzanie 23 polskich miast, w tym Sandomierza. Aplikacje mozna pobrac ze sklepu Google Play badz AppSStore - jest w pelni darmowa. Jesli post zostanie zrozumiany, jako nachalna reklama prosze o jego usuniecie.
    Nachalnie dziękuję Fajna aplikacja. Z ciekawości sprawdzę niebawem działanie np. w Katowicach.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Nachalnie dziękuję Fajna aplikacja. Z ciekawości sprawdzę niebawem działanie np. w Katowicach.
    POdejrzewam, że mój Andrychów czy Wadowice a także pewnie BB tam nie znajdę... Sprawdzę czy jest tam Szczecin?
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Mała informacja przy okazji-przed chwila usłyszałem informację z reklamy, iż Ojciec Mateusz powraca w nowej serii odcinków wspomnianego już wcześniej tu filmu Zatem, śmiało można jechać do Sandomierza...
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Byłem w Sandomierzu nie dalej jak dwa tygodnie temu i nie sposób się nie zgodzić - eksploatują księdza Mateusza ponad zdroworozsądkową miarę. "Tu siedział ojciec Mateusz", "te pierogi jadł ojciec Mateusz", "przysmaki ojca Mateusza", w sklepach pamiątkarskich kubki z ojcem Mateuszem i tak dalej...
    Cytat Zamieszczone przez zigger Zobacz posta
    Mała informacja przy okazji-przed chwila usłyszałem informację z reklamy, iż Ojciec Mateusz powraca w nowej serii odcinków wspomnianego już wcześniej tu filmu Zatem, śmiało można jechać do Sandomierza...
    To żeście mnie zachęcili...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    I już jest Paczamy namiętnie na 137 odcinek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Zamierzam poświęcić najbliższy urlop na Roztocze i okolice, zatem chętnie pośledzę temat

Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Zamierzam poświęcić najbliższy urlop na Roztocze i okolice, zatem chętnie pośledzę temat
    Ale myślisz o śledzeniu tematu serialu czy Sandomierza

---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez ggolus Zobacz posta
    Ale myślisz o śledzeniu tematu serialu czy Sandomierza
    Będę mądrzejszy i coś będę mógł opowiedzieć po wyjeździe tam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Serialu nie-e