Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 136

Wątek: Aparat za ok. 1200 zł po rabacie

| OlyJedi Awatar Blacker
    Mieszka w
    Świdnica
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Ojejku :P
    Kurcze, ale się zrobiłem w balona....
    E-PL, a nie E-P5 :P Kurcze...
    A już zacząłem wierzyć w cuda :P
    Xz 1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Blacker Zobacz posta
    Bardzo...
    Dobrze podjąłem decyzję, że chcę E-P5 zwłaszcza na GPS :P Musze wyczaić tylko jakąś dobrą promocję lub obniżkę tak aby z dwoma obiektywami zamknąć się w 2500 zł :P
    Pytanie tylko, czy jest on w miarę szczelny do robienia w różnorodnych warunkach ? Oczywiście poza nurkowaniem
    Bardzo ładnie wygląda, podoba mi się, że zewnętrzna skorupa jest wzorowana na starym aparacie...
    A może jakaś alternatywa dla takiego aparatu, tak aby miał też GPS-a i przyjemny wygląd? A może trochę przesadzam z takim modelem i jest dla profesjonalisty, a nie amatora?

....
    Przecież żaden PEN czy OMD niema GPS. W niektórych istnieje tylko możliwość zparowania telefonu z aparatem i przesyłania lokalizacji. Nawet nie wiem jak to działa bo wolę geo-tagować zdjęcia z tracka.
    E-P5 nie jest uszczelniony, obecnie tylko E-M5 i E-M1 są uszczelnione.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    W niektórych istnieje tylko możliwość zparowania telefonu z aparatem i przesyłania lokalizacji.
    E-M10 współpracuje z Olympus Image Share na Android/iPhone. OIS pozwala na tagowanie zdjęć. Z uszczelnionych to chyba tylko E-M1 współpracuje z aplikacją OIS.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    315
    Moja galeria
    Oooo nieeeee rowera napewno nie sprzedam Używam go jako codzienny środek transportu, samochód ograniczam do minimum
    Co do Pena..., tak poczytałem kilka testów E-PL5 i 6 i w zasadze poza AF nie wiele się różnią, także zaczynam się zastanawiać, czy nie wziąć mimo tej skórki E-PL7 lub odkładać i kupić za jakiś czas EP-5 jak zejdzie do 2000
    W E-PL zniechęcił mnie brak wbudowanej lampy błyskowej..., co prawda rzadko jej używam, ale kiedy przychodzi ten moment, nie chę się zastanawiać,czy czegoś mia brakuje...
    Body E-PL7 kupilem i dobrze mi sluzy ze stalkami.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Może ktoś to sprawdzał, jak długo jest wstanie działać smartphone z włączonym GPS i sparowanym z aparatem?

BTW moduł GPS jest w Touch-ach.

| OlyJedi Awatar Blacker
    Mieszka w
    Świdnica
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Przecież żaden PEN czy OMD niema GPS. W niektórych istnieje tylko możliwość zparowania telefonu z aparatem i przesyłania lokalizacji. Nawet nie wiem jak to działa bo wolę geo-tagować zdjęcia z tracka.
    E-P5 nie jest uszczelniony, obecnie tylko E-M5 i E-M1 są uszczelnione.
    Szukałem gdzieś ponownie gdzie o tym przeczytałem, ale niestety..., chyba masz rację, bo w opisach technicznych tego nie widzę, wobec tego może nie doczytałem do końca...

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Body E-PL7 kupilem i dobrze mi sluzy ze stalkami.
    A ta skórka na twoim aparacie jak się sprawdza, mam obawy, że się zniszczy, zetrze i będzie kiepsko wyglądać...

Sam już nie wiem co robić...Jak już się nastawiam na jakiś aparat to albo nie ma lampy, albo GPS-a :/
    Podoba mi się E-PL 6 i 7, ale nie am lampy, E-P5 nie ma GPS-a co powinno być już przy takiej cenie...
    Ostatnio edytowane przez Blacker ; 5.03.15 o 19:25
    Xz 1

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    393
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Do tele bez statywu kadrowanie na zombi jest niewygodne.
    100% racji, ale przecież mając ochylany ekranik nie musisz na zombie - wieszasz aparat na szyi na pasku, odchylasz do góry ekranik i trzymasz oburącz nisko aparat wykorzytstujac napięty pasek do jego stabilizacji. Problem się robi gdy brak odchylanego ekranika...
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    477
    Moja galeria
    Mam E-PL5 który nie ma GPS-a wbudowanego, ale zazwyczaj włączam sobie aplikację na smartfonie a potem geotaguję zdjęcia.
    Kiedyś taki art popełniłem:
    https://forum.olympusclub.pl/threads...nie+w+linuksie
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Może ktoś to sprawdzał, jak długo jest wstanie działać smartphone z włączonym GPS i sparowanym z aparatem?
    To jest pytanie o baterię w telefonie i to jak z niej ciągnie moduł GPS - generalnie telefony które miałem spokojnie wytrzymywały cały dzień takiej pracy, przy dodatkowym sporadycznym korzystaniu z Internetu, rozmowach itp. OLYMPUS Image Share na bieżąco w żaden sposób nie "paruje się" z aparatem, aplikacja zapisuje po prostu ślad z GPS, synchronizacja następuje przez wifi w wybranym przez użytkownika momencie, niekoniecznie tego samego dnia.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    315
    Moja galeria
    Szukałem gdzieś ponownie gdzie o tym przeczytałem, ale niestety..., chyba masz rację, bo w opisach technicznych tego nie widzę, wobec tego może nie doczytałem do końca...

A ta skórka na twoim aparacie jak się sprawdza, mam obawy, że się zniszczy, zetrze i będzie kiepsko wyglądać...

Sam już nie wiem co robić...Jak już się nastawiam na jakiś aparat to albo nie ma lampy, albo GPS-a :/
    Podoba mi się E-PL 6 i 7, ale nie am lampy, E-P5 nie ma GPS-a co powinno być już przy takiej cenie...
    Skora spoko, co do lampy wierz mi nie uzywam, bo jest mi nie potrzebna. Lampa i tak ma liczbe przewodnia tylko 14.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO