Strona 5 z 110 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1096

Wątek: Olympus OM-D E-M5 II - oficjalnie

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Dziwne kryterium jak dla mnie, ale kto bogatemu zabroni
    Każdemu według potrzeb - zdarza mi się że moje pary chcą mieć chociaż kilka migawek filmowych - ot, żeby było - bez większego artyzmu. Zdarzyło mi się juz cos takiego robić M5 - jesli w 5II bedzie lepiej to czemu nie. Oczywiscie mysle o cenie body w okolicach 1099$. Nie jestem tak bogaty żeby kupować w polskim sklepie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Niegrzeczna uwaga...
    Myślę, że przesadzasz i nie zauważyłeś emotek na końcu mojej wypowiedzi. Jeśli jednak kolega frost poczuł sie urażony (czy obrażony ? ) za moją wypowiedź to przepraszam.
    (a byłoby miło jakby potwierdził, że to nie była z mojej strony niegrzeczna wypowiedź )
    Edit
    Po napisaniu dopiero przeczytałem powyższą wypowiedź.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 5.02.15 o 18:55
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Spoko andtor2 - wybory sprzętu są zawsze subiektywne- nie każdy rozumie wybór takiego lub innego modelu - dlatego tak wiele aparatów na rynku. Oczywiście - 5II ma inne + ktore sa dla mnie bardzo zachecajace - chocby elektroniczna migawka, gibany ekran itp. no i co wazne - podoba mi sie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez frost Zobacz posta
    Spoko andtor2 - wybory sprzętu są zawsze subiektywne- nie każdy rozumie wybór takiego lub innego modelu - dlatego tak wiele aparatów na rynku. Oczywiście - 5II ma inne + ktore sa dla mnie bardzo zachecajace - chocby elektroniczna migawka, gibany ekran itp. no i co wazne - podoba mi sie.
    Dzięki, że nie przyjąłeś mojej wypowiedzi za niegrzeczną uwagę, a wybory wiadomo są zawsze subiektywne i od grubości portfela też w pewnym stopniu zależne
    Życzę dobrych wyborów w każdym razie i to co napisałeś (choćby to ostatnie: "podoba mi sie") też ważne (może nawet bardzo).
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 5.02.15 o 19:23
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Powiem tak.
    Po godzinie kontaktu ze sprzętem z pełną świadomością mogę stwierdzić, że stojąc przed wyborem EM-1 czy EM-5 II większość pójdzie w stronę nowej puszki.

Mało zostaje argumentów za dotychczasowym flagowcem. A jeśli ktoś już używa tylko szkieł od mikro to zostaje ich jeszcze mniej.
    A tryb silent migawki powala. Coś co cały czas mnie dziwiło czemu nie można zrobić w dzisiejszych czasach bezgłośnej migawki w tego typu aparacie.

No to można

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ale Olympus podobno obiecał że wkrótce w EM1 będzie działać ciągły AF po fazie i to w serii do 9kl/s. Jeśli to BĘDZIE DZIAŁAĆ to dla pewnych grup fotografów będzie istotna zaleta

Fajnie że oferta się powiększa
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    O, kolejny wątek o E-M5 Mark II. Chyba trzeba będzie osobne forum założyć
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Ale Olympus podobno obiecał że wkrótce w EM1 będzie działać ciągły AF po fazie i to w serii do 9kl/s. Jeśli to BĘDZIE DZIAŁAĆ to dla pewnych grup fotografów będzie istotna zaleta

Fajnie że oferta się powiększa
    dziś wyszedł Firmware 3.0 ale nie miałem czasu sprawdzić co może... O tym wspominałeś ?

http://www.olympus-global.com/en/new...150205em1e.jsp

By reworking the algorithm on phase-detection AF when shooting at continuous AF (C-AF), the previous AF sequential shooting speed of 6.5 fps is raised to a maximum high speed of 9 fps in Version 3.0. This improves AF tracking performance when using C-AF to shoot in Sequential H mode. When set to C-AF, 37-point on-chip phase detection AF is used. This lets users accurately capture moving subjects so they never miss a photo opportunity.
    Mam na jakiś czas EM5 II i spróbuję sprawdzić go w boju.
    Fajną ofertą jest ruszanie matrycą i 40MP zdjęcia do landszaftów albo do studyjnych szotów - jakaś konkurencja dla matryc kilkadziesiąt Mpx innych aparatów. Oczywiście jakaś a nie 100% bo jadącego samochodu tym się nie sfotografuje. Ale jak się człwoeikowi nie rusza przed obiektywem i ma czas - to se włączyć może. Studio ( martwa natura w sensie ) to też dobre pole dla tego rozwiązania.

Po upgrade EM-1 będę miał jakieś pojęcie jak działa C-AF np do zwierzątków...

---------- Post dodany o 19:03 ---------- Poprzedni post był o 19:01 ----------

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    O, kolejny wątek o E-M5 Mark II. Chyba trzeba będzie osobne forum założyć
    @ahutta. Poraportowałbyś te o których wiesz ? Było by miodnie Ja głównie trafiam na założone przez RSSbota

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Tak, o tym. Jeśli fazowy bedzie dzialac uczciwie to bedzie to dla mnie argument najwyższej rangi
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Tak, o tym. Jeśli fazowy bedzie dzialac uczciwie to bedzie to dla mnie argument najwyższej rangi
    ech... kolejny upgrade i znów reset własnych ustawień.... w mordę że jeża