Zwycięzcami poprawki 5/2014 ex aequo zostały prace cissica i yamady:
(kolejność alfabetyczna)
Obu autorom zwyciezkich prac w imieniu gospodarza konkursu gratuluję.
apz 25.01.2015r.
Zwycięzcami poprawki 5/2014 ex aequo zostały prace cissica i yamady:
(kolejność alfabetyczna)
Obu autorom zwyciezkich prac w imieniu gospodarza konkursu gratuluję.
apz 25.01.2015r.
Ostatnio edytowane przez apz ; 25.01.15 o 20:25
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Gratulacje dla zwycięzców.
Chciałbym jeszcze w tym miejscu podziękować wszystkim uczestnikom tej poprawki za dostarczenie pozytywnych emocji o których pisze TU Holek, posiadaczowi starego zdjęcia i wspomnień.
To jedna z tych rzadkich poprawek w której pojawil się element jak z reklamy - bezcenny.
Raz jeszcze WAM za to dziękuję.
AP.
---------- Post dodany o 19:52 ---------- Poprzedni post był o 19:47 ----------
Jeśli nie ma wyraźnego przyzwolenia w ogłoszeniu to koliduje, przekracza bowiem zakres rekonstrukcji. może trzeba będzie w przyszłości dodać drugą galerię i poluzować nieco regulamin wprowadzając możliwość dodania pracy rekonstrukcyjnej i innej kompilacji estetycznej, bo podmiana białego nieba pozytywnie wpływa na odbiór u takiego odbiorcy jak np. ja.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Gratulacje dla cissica i yamady! Dodam, że próbowałem coś z tym zdjęciem zrobić, ale efekt był mizerny i zrezygnowałem. Trudne wyzwanie jak dla mnie.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Dlatego ja nie wiedząc czy mogę dodawać coś z innych zdjęć poszedłem w kierunku jakim poszedłem, nie wiem co na to właściciel zdjęcia. Twoja poza konkursowa wersja jest świetna.
Cissic, moje gratulacje.
Wszystkim którzy oddali głosy na moją pracę dziękuję. Robiłem na laptopie, bez tableta i piórka, a nawet bez myszki. Użyłem 4 programów: Triala PS-a, ACDSee Pro 6 (64-bit), Snapseed, Zoner Photo Studio 16 x64.
Gratulacje dla zwycięzców.
Podziwiam, bez myszki, a tylko z touchpad laptopa nawet bym nie próbowałW Twojej wersji jak dla mnie skała jest za jasna.
Trzeba też uczciwie przyznać jakby A56 wstawił drugą swoją wersję głosy pewnie rozłożyłyby się inaczej ale wszak to tylko zabawa![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Mam pytanie do kol. cissica. W jakim programie można wygenerować takie chmury. I jeżeli nie jest to wielką tajemnicą, to krótki opis jak to zrobić.
Gratuluję zwycięzcom... i oczom nie wierzę... nie sprawdzałem wcześniej które foty biją się o podium i czekałem na wyniki żeby jeszcze coś dopisać;
tak więc: kolega nie określił jednoznacznie która najbardziej mu się podoba jednak nad dwoma zdjęciami zatrzymał się chwilkę dłużej; i są to dokładnie te dwie zwycięskie foty, a dlaczego?
- na focie cissica chyba najlepiej widać twarz ojca kolegi
- fota yamady jest, jak to kolega określił, komiksowa
- dodatkowo druga fota A56, mimo że poza konkursowa to też poszła do albumu (a kolega: "ooo, a tu nawet chmury widać...") ale sprostowałem że to wklejka
zresztą i tak wszystkie konkursowe foty poszły do albumu; (jak by było więcej uczestników chyba bym się poważnie zastanawiał nad ilością wydruków)
wcześniej tego nie pisałem ale zaskoczka była na prawdę mocna (no i wzruszająca), ponieważ jakieś 2 tygodnie od rozpoczęcia konkursu zmieniłem pracę i tymczasowo kontakt nam się urwał (celowo nie przypominałem koledze o poprawkach) i odezwałem się dopiero teraz jak już miałem fotki;
Jeszcze raz dziękuję za odzew i Waszą pomoc, efekty chyba najbardziej zaskoczyły mojego kolegę jak porównał mały, blady oryginał do nowych wydruków
pozdrawiam
Hołek
---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post był o 22:19 ----------
aaaaa, no i prawie zapomniałem...
bardzo dziękuję Saboorowi, że w ogóle zdecydował się na uruchomienie takiego tematu
pozdrawiam
Hołek
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
Pytanie w zasadzie nie do mnie.Jednak jesli uzywasz PS i nie chcesz aby Ci ktos zarzucil,ze wklejales podczas retuszu z innego zdjecia(retusz tego nie robi)to popatrz na tego tutka. http://www.grafoteka.pl/photoshop/ph...zne-chmury.php
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie