Strona 3 z 31 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 304

Wątek: Koniec produkcji E-M5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    cześć,

@inkoguto
    Czyli focus peaking już pewnie nie zostanie dodany, szkoda liczyłem na aktualizację. Trudno pozostaje nadal używanie lupki do MF.
    Fakt, trochę żal, ale - mimo, ze teraz nie mogę znaleźć - było na naszym forum zdaje się, jak ustawić 'fake'owy' focus peaking na EM5, znajdziesz na pewno na portalu z filmikami- wybierasz przycisk funkcyjny pod który podczepiasz np My1 - gdzie w tym włąsnym ustawieniu masz poza wybranym filtrem artystycznym key-line który 'symuluje' focus peaking, plus również digital zoom - wystarczy wówczas wcisnąć funkcyjny przy robieniu zdjęcia, podostrzyć, puścić - i wyzwolić migawkę.

jak znajdę instrukcję, to dorzucę, ale może wcześniej znajdziesz na tubie.

pozdrawiam,

---------- Post dodany o 15:14 ---------- Poprzedni post był o 15:00 ----------

Tutaj jest jak ustawić 'prawie' focus peaking w EM5.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Dlaczego moj post o tym ze cena M5+45 w Olkowym sklepie przekracze cene z fotojoker bezmala okolo 800 zl ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    cześć,

@inkoguto

Fakt, trochę żal, ale - mimo, ze teraz nie mogę znaleźć - było na naszym forum zdaje się, jak ustawić 'fake'owy' focus peaking na EM5, znajdziesz na pewno na portalu z filmikami- wybierasz przycisk funkcyjny pod który podczepiasz np My1 - gdzie w tym włąsnym ustawieniu masz poza wybranym filtrem artystycznym key-line który 'symuluje' focus peaking, plus również digital zoom - wystarczy wówczas wcisnąć funkcyjny przy robieniu zdjęcia, podostrzyć, puścić - i wyzwolić migawkę.

jak znajdę instrukcję, to dorzucę, ale może wcześniej znajdziesz na tubie.

pozdrawiam,

---------- Post dodany o 15:14 ---------- Poprzedni post był o 15:00 ----------

Tutaj jest jak ustawić 'prawie' focus peaking w EM5.
    Niestety to troche takie lizanie lodow przez szybke. Mam porownanie z em10.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Sawa bardzo dziękuję, znam to rozwiązanie, ale to jest tylko substytut. jak napisał luc4s lizanie lodów przez szybę, choć nie do końca. Jest to raczej proteza, działa ale to nie to samo. W aktualizację firmware z nowymi funkcjonalnościami do e-m5 jakoś nie wierzę, wszak trzeba sprzedać następcę. To jednak nie mój problem, bo ja następny aparat kupię penie najwcześniej za 7 do 10 lat.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Ale z czym Panowie macie problem?
    Nie wiem , wydaje mi sie ze na forum naleze do osob ktora bardzo duzo robi w manualu, ale w zyciu bym nie wpadl ze potrzebuje do tego fokusa z pikingiem.
    Czasami robie naprawde dosyc dziwnymi wynalazkami w dziwnych warunkach dziwne rzeczy, i jakos wiekszosc z tego co pokazuje nie ma problemow z ostroscia.
    Moze czas do jakiegos lekarza od oczu sie udac

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Ale z czym Panowie macie problem?
    Nie wiem , wydaje mi sie ze na forum naleze do osob ktora bardzo duzo robi w manualu, ale w zyciu bym nie wpadl ze potrzebuje do tego fokusa z pikingiem.
    Czasami robie naprawde dosyc dziwnymi wynalazkami w dziwnych warunkach dziwne rzeczy, i jakos wiekszosc z tego co pokazuje nie ma problemow z ostroscia.
    Moze czas do jakiegos lekarza od oczu sie udac

pozdro
    Niemal zawsze doostrzam na S-AF plus MF i nie odczuwam potrzeby korzystania z jakich wynalazków...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Też jakoś po doświaczeniach z focus peakingiem zebranych na Sony NEX-C3 nie jestem jakos na ten wynalazek napalony. Przy makrofotografii słabo się sprawdzał.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    A mi się w Bochni w kopalni przydał. AF kiepsko dawał radę, a jak poświeciłem czołówką w jeden punkt to szybko na na manualu FP pokazywał mi ostrość. Inna sprawa, że robiłem na f10 więc precyzyjnie ostrości nie trzeba było ustawiać.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Lepiej mieć niż nie mieć. Korzystać nie trzeba. Wygoda korzystania wszak może być dyskusyjna. W każdym razie, w zakresie FP E-M5 był trochę opóźniony w stosunku do konkurencji.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Lepiej mieć niż nie mieć. Korzystać nie trzeba. Wygoda korzystania wszak może być dyskusyjna. W każdym razie, w zakresie FP E-M5 był trochę opóźniony w stosunku do konkurencji.
    Jeśli temu wynalazkowi miałaby towarzyszyć matryca od Panasonika, to ja poczekam sobie dłużej...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro