XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Przyznaję, że obiektów specjalnie nie umieszczałem. Po prostu z kanapy fotki zrobiłemMoże zaprzyjaźnię się z tym Heliosem dłużej, choć mam 45mm
Muszę przyznać, że focus peaking jest w takim ostrzeniu ręcznym przydatny.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
No widzisz![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Takie pseudo-ostrzenie dla manuali![]()
Wyjaśniam:
Focus peaking – bardzo praktyczna funkcja, dostępna w niektórych aparatach Sony czy Pentax. Umożliwia precyzyjną kontrolę zakresu ostrości na tylnym ekranie aparatu (w trybie podglądu na żywo) podczas ręcznego ustawiania ostrości. Obszary kadru czy elementy obiektu znajdujące się w tym zakresie zostają podświetlone kolorem.
Cytat z: http://www.conowego.pl/porady/ciekaw...271/?tx_ttnews[page]=6
To takie swinskie swinstwo polegajace na tym,ze w wizjerze widzisz zamiast kota jego kontury.Wtedy widzisz,gdzie ustawiasz ostrosc.
NP takie cos widzisz:Załącznik 136411
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie