Szesc klockow za szkiełko M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2,8 PRO i wage 880 to naprawde sporo![]()
Szesc klockow za szkiełko M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2,8 PRO i wage 880 to naprawde sporo![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Ostatnio edytowane przez adambieg ; 15.10.14 o 19:52
Dokładnie, czekałem bardzo długo na 12-40mm, ale się doczekałem i za cenę, którą zapłaciłem jest super. Miałem nadzieję, że kupię też 40-150, przeszło mi
---------- Post dodany o 19:49 ---------- Poprzedni post był o 19:48 ----------
Adam,
zdaje się, że OJ nie powinni podawać cen...
Ja tez nie kupie ED 40-150 mm f/2.8 PRO
Jak pisałem mogę wydac kase na 75mm f/1.8![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
O co chodzi? Cyfrowe.pl ma cenę 6300 pln, ma być jeszcze wyższa (przy panasowych ~$900-950 za "jak nowy, w pudełku")?
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Panasowy ma 150 mm na dłuższym końcu? W polskich sklepach kupujesz w dolarach??
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
A czy ktoś może orientuje się jak wygląda współpraca nowego TC 1.4 z innymi obiektywami? Olympus podaje tylko że jest kompatybilny z nowymi obiektywami PRO, a co np. z 75/1.8 ? Czy działa AF, a może nie da się w ogóle założyć innych obiektywów? Ciekawi mnie też współpraca z manualnymi obiektywami z dużego 4/3 np. z Samyangiem 85/1.4 - jeśli ktoś posiada jakieś sprawdzone informacje to będę wdzięczny za podzielenie się nimi.
P.B.
Zauważ że TC14 wchodzi sporo w obiektyw, przypuszczalnie może wystąpić kolizja z tylką soczewką obiektywu w przypadku innych konstrukcji.
Tak, widziałem na zdjęciach że wystają z niego soczewki, z drugiej strony w MMF-3 jest dużo miejsca i może by to weszło, pytanie tylko czy optycznie wszystko się zgra. Dlatego pytam o to czy ktoś to może sprawdzał. Z obiektywami m43 faktycznie może być gorzej.
P.B.