www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Miłego czytania i oglądania
http://robinwong.blogspot.com/2014/1...-pro-lens.html
OM-D E-M10 + ECG-1 | XZ-1 | M.Zuiko 14-42/3.5-5.6 | Samyang 7.5/3.5 | Samyang 12/2.0 | Samyang 300/6.3
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A co ma Trupik7 do tych zdjęć Robin'a jeśli to są rawy przez PS'a przepuszczone?
Autor napisał: "All images were shot in RAW and converted directly to JPEG (High Quality) via Olympus Viewer 3."
W aparacie z TruePic VII korekcja optyczna zapisywana jest już w RAWie. Oznacza to tyle, że podpinając szkło do E-M5 (TruePic VI) konieczne będzie ręczne korygowanie aberracji podłużnej (której na tych samplach nie widać) przy wywoływaniu w LR. Da się to zrobić samemu, ale efekty będą raczej gorsze od tego co wypluje aparat.
OM-D E-M10 + ECG-1 | XZ-1 | M.Zuiko 14-42/3.5-5.6 | Samyang 7.5/3.5 | Samyang 12/2.0 | Samyang 300/6.3
Wszystko w tych zdjęciach mi się podoba. Czemu ten obiektyw jest tak drogi?(( (pyt. retoryczne).
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5