Jedno słowo - BRAWO
Jedno słowo - BRAWO
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
kapitalne
ukazuje piękno, potęgę i grozę gór..
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Świetny materiał. Brawo
Witam !
Material ok ale jest co mozna w przyszlosci zmienic.
Postaraj sie aby laczone frazy nie przechodzily skokowo.
Lepiej sie oglada jak laczenie przebiega z efektem lagodnego przenikania sie jednego przejscia obrazu w drugi.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Niestety, pozwolę się nie zgodzić. Łączenie ''miękkie'' jest nadużywane (podobnie jak zoom albo krzywy horyzont) i jest modą ostatnich dekad. Klasyczna szkoła filmowa pozostawia to wśród efektów specjalnych, na specjalne okazje. A ja jestem raczek klasyk z zamiłowania
Inna sprawa, że przenikanie czasem nie rozprasza tak jak łączenie twarde, ale raczej pozostawiam do dla grafik i zdjęć. Dużo też zależy od synchronizacji z dźwiękiem, jeśli go brak, czasem lepiej wejść w przenikanie, ale jeszcze lepiej nie dopuszczać do braku zgrania z audio (mam na myśli synchro w sensie kompozycyjnym, nie technicznym).
mnie się podoba, ale po co Ci kamera, czy nie zrobiłbyś tego PENem?
e-pl3
Zrobiłbym, ale to projekt komercyjny, który pokazuje możliwości tych dwóch obiektywów z tym modelem kamery. Pen się przydał do kręcenia programów ze studia, które ukażą się na dniach.
Tak na marginesie, ta cała kamera to zwykły NEX w obudowie kamery i niestety ograniczony względem oryginału (brak rawów w trybie foto, nie wiem też jak z poziomem audio w oryginale, ale tu jest tylko auto). Na nieszczęście postanowiono pozostawić możliwość robienia zdjęć, przez co filtr AA jest zbyt słaby jak na obraz HD i daje bardzo niemiłą morę właściwie na wszystkim. To, że jej nie widać tak bardzo, to zasługa temporal smoother i wcześniejszej obróbki w szopie.
Na moje oko nie ma tam pełnej rozdzielczości HD tylko jest jakaś interpolacja, ale to dotyczy chyba większości filmujących aparatów, o czym już kiedyś wspominałem.
Zapraszam na kolejną moją prezentację, tym razem Samyanga 16mm w wersji V-DSLR, czyli z bezstopniowymi pierścieniami odległości i przysłony, przystosowanymi do systemów follow focus (precyzyjnych regulatorów do pracy w czasie rzeczywistym). Tym razem jest to filmik nakręcony na stole bilardowym i składa się z ponad 60 ujęć trwających średnio około sekundy. Ścieżka perkusyjna to odgłosy widocznego stołu, załadowane do samplera.
Wracam do starego wątku, ponieważ strona po zmianie znowu będzie regularnie odświeżania. Dziś kilka zdjęć i słów na temat E-M10 i 14-150
http://przypadkiadama.com/14.htm#140920