Tak
"Smooth, rapid autofocus is a crucial factor in image quality. The 40-150mm f2.8 PRO’s innovative, industry-first Dual VCM (voice coil motor) AF delivers. Separating the focusing mechanism into two lens groups controlled by individual linear drive motors makes AF performance extremely fast and, with no gears involved, nearly friction-free and incredibly quiet."
---------- Post dodany o 10:30 ---------- Poprzedni post był o 10:25 ----------
Ciężki jest, ja wiem, że Panasonic 35-100 jest te 50mm krótszy i nie tak wykonany ale jest zdecydowanie lżejszy i poręczniejszy. Kończąc narzekanie dobrze, że w reszcie jest/będzie.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Po tym, jak Fuji zastosowało potrójny silnik AF, Olek chwali się, że jest pierwszą firmą, która zastosowała podwójny...Materiały reklamowe są takie zabawne!
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
mieli kiepskich szpiegów w biurach konkurencji ulokowanych
Jeden silnik, dwa silniki, trzy silniki, dziesięć silników ... a kogo to obchodzi? Mnie obchodzi jaka jest FINALNA szybkość ostrzenia całego układu, a nie podniecanie się technicznymi trickami.
PS
Poza tym interesuje mnie np. minimalna odległość ostrzenia. Fuji ma 1metr (kiepsko), Samsung 50-150mm2.8 ma 0.6m ( bardzo dobrze). Ktoś wie ile ma mZD40-150?
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 15.09.14 o 10:46
Teoretyczna przewaga nad konkurencją zawsze musi być mierzalna, żeby dało się ją wykorzystać marketingowo. Stąd brandzlowanie się ilością megapikseli, osi w stabilizacji i setnymi częściami sekundy szybkości AF.
---------- Post dodany o 10:52 ---------- Poprzedni post był o 10:48 ----------
A na co komu technologia z XIX wieku? Czekam na silnik plazmowy![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb