Ale wy tu sobie problemy szukacie. Przyszła do mnie dziś z rana paczka z em-5...
Ja wiem, że przespałem ostatnie 10lat w rozwoju matryc. Znaczy nie przespałem, radośnie robiłem zdjęcia olewając postęp.
Porównując do e-3 pojemność cieni, świateł i jakość tych pierwszych po obróbce w obu aparatach to może nie jest kosmos, ale potężny szacun na pewno. Kilka machnięć suwakami i hdr'y wychodzą.
Za to ergonomii tam nie ma żadnej![]()
Witam
Czy na tym aparacie jest trwały lakier ? -wersja czarna najbardziej mnie interesuje?
Czy jakość obrazka będzie podobna pomiędzy EM-5 EM-1 i EM-10 (ISO 800-3200) ?
Dziękuję za podpowiedź
Czy ktoś wie, czy poziom jest zapisywany w EXIF? Bo używam rzadko, bo wolę histogram, a poźniej ten poziom by się przydał do automatycznego obracania zdjęć... czasami nie widać horyzontu i ciężko wymyślić czy mam obrócić np. o 2 stopnie, czy 3...
Sprawdziłem EXIF programem PhotoMe i niestety jest tam tylko informacja czujnika położenia która podaje na który bok aparat jest obrócony, czyli 0, 90 i 180 stopni.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Witam serdecznie,
zauważyłem, że od jakiegoś czasu aparat nagrywa filmy z dźwiękiem mono (tylko prawy kanał, lewy jest pusty - właściwie to są szumy). Zresetowałem ustawienia, przewertowałem instrukcję, ale w OM-D ustawienia dźwięku sprowadzają się do ON i OFF. Czy ktoś miał podobny problem? Jakieś sugestie? Proszę o pomoc, bo inaczej czeka mnie wizyta w serwisie, a wolałbym tego uniknąć.
pozdrawiam
OMD-EM5 | 12-50 mm | 12 mm
mam pytanie czy w zestawie omd em5 pod handlową nazwą premium kit , jest grip ?
dzięki
E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków