Strona 24 z 40 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 399

Wątek: roninowe fotki

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

Odp: roninowe fotki

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Mam małe pytanko: ile zajmuje czasu dotarcie z Krynicy do Wysowej "z buta" tempem średnio turystycznym ?
    A który szlak Cię interesuje? Przez Lackową czy przez Mochnaczkę, Izby? I co rozumiesz przez tempo średnio turystyczne?
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kon Zobacz posta
    Przez Lackowa...caly dzien.
    Czyli "z buta" tam i z powrotem w ciągu dnia nie obróci .

---------- Post dodany o 10:51 ---------- Poprzedni post był o 10:37 ----------

Cytat Zamieszczone przez ronin75 Zobacz posta
    A który szlak Cię interesuje? Przez Lackową czy przez Mochnaczkę, Izby? I co rozumiesz przez tempo średnio turystyczne?
    Tak w zasadzie to jeden albo drugi , da się przejechać te szlaki rowerami?, bo na piechotkę to widzę że faktycznie kawałek drogi jest. Tempo średnio turystyczne - indywidualnie odczuwalne przez turystę . Dla mnie znaczy tyle że "idziemy i nie marudzimy" w miarę jednym jednostajnym tempem, czasami zrobimy fotkę, czasami przystaniemy podziwiać widoki ale generalnie idziemy .W Tatrach idzie mi to z regóły szybciej jak po znakach .
    Ostatnio edytowane przez robtor ; 11.08.14 o 10:54
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

Eeee, da się to przejść w jeden dzień nawet w takim tempie jak to określasz "średnio turystycznym". Gdy ostatnio szedłem z kolegą, szliśmy jego tempem zwiedzając cerkiewkę w Bielicznej, focąc co nieco po drodze, zatrzymując się w Banicy w tamtejszej cerkwi, gdzie miło pogawędziliśmy sobie z oprowadzającą tam Panią. I udało nam się zgubić szlak na samej końcówce w Mochnaczce na wyjściu do Krynicy (przez co szliśmy do K. asfaltem, a nie komfortowo szlakiem przez Huzary). Czasowo wyszło jakieś 7 h, czyli można szybciej. Idąc z powrotem drugim szlakiem dało by się krócej (szlak lepiej oznakowany i mniej spowalniających marsz atrakcji).

Tak w zasadzie to jeden albo drugi , da się przejechać te szlaki rowerami?,
    Da się przejechać, szczególnie ten przez Mochnaczkę (jest łatwiejszy). Przez Lackową też, tylko z małymi przerwami na niesienie roweru.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Da się przejechać, szczególnie ten przez Mochnaczkę (jest łatwiejszy). Przez Lackową też, tylko z małymi przerwami na niesienie roweru.
    Za ostatni akapit plus się należy
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Wg. mnie NIE.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Eeee, da się to przejść w jeden dzień nawet w takim tempie jak to określasz "średnio turystycznym". Gdy ostatnio szedłem z kolegą, szliśmy jego tempem zwiedzając cerkiewkę w Bielicznej, focąc co nieco po drodze, zatrzymując się w Banicy w tamtejszej cerkwi, gdzie miło pogawędziliśmy sobie z oprowadzającą tam Panią. I udało nam się zgubić szlak na samej końcówce w Mochnaczce na wyjściu do Krynicy (przez co szliśmy do K. asfaltem, a nie komfortowo szlakiem przez Huzary). Czasowo wyszło jakieś 7 h, czyli można szybciej. Idąc z powrotem drugim szlakiem dało by się krócej (szlak lepiej oznakowany i mniej spowalniających marsz atrakcji).

Czyli jak rozumem przez Lackową bliżej i teoretyczno-ekstremalnie dało by się w ciągu jednego dnia to obejść ?

---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:25 ----------

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Za ostatni akapit plus się należy
    Hehe... nie znam terenów to możecie mnie wrabiać .

---------- Post dodany o 20:27 ---------- Poprzedni post był o 20:26 ----------

Wg. mnie NIE.
    Czyli szkoda ryzykować, lepiej mieć jakiś transport albo nocleg w Krynicy albo Wysowej
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

Czyli jak rozumem przez Lackową bliżej i teoretyczno-ekstremalnie dało by się w ciągu jednego dnia to obejść ?
    Przechodziłem tą trasę w ciągu jednego dnia, ale to było przejście ekstremalne jak to określiłeś - praktycznie prawie bez postojów - jeden dłuższy postój w Krynicy i z powrotem do Wysowej drugim szlakiem.
    Czyli szkoda ryzykować, lepiej mieć jakiś transport albo nocleg w Krynicy albo Wysowej
    Zawsze się lepiej zabezpieczyć na wszelki wypadek.
    Z Krynicy jeździ sporo różnych przewoźników - jadą do Grybowa, do Nowego Sącza, do Gorlic, chyba w kierunku Przemyśla, Lublina (ale nie dam głowy w przypadku tych dwóch ostatnich).
    Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 11.08.14 o 20:43

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

W Wysowej,kazdy powod jest dobry by pod pompa z siarkowo-wodorem sie nasycic woda.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Dzięki za wyjaśnienia, rozjaśniły mi sytuację

---------- Post dodany o 20:53 ---------- Poprzedni post był o 20:48 ----------

W Wysowej,kazdy powod jest dobry by pod pompa z siarkowo-wodorem sie nasycic woda.
    Byliśmy tam raz w życiu przejazdem samochodem , w Wysowej staliśmy 5 minut na takim parkingu pod samym parkiem, koło Starego Domu Zdrojowego, siarki nie czułem .

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Hehe... nie znam terenów to możecie mnie wrabiać .
    A nie, nie wrabiamy - ten temat był przerabiany na zlocie w Wysowej.
    - pytanie o Lackową: a jak tam jest stromo ?
    - odpowiedź: idziesz 45 min i przeszedłeś zaledwie 50 metrów w poziomie. Reszta w pionie.

Na Jaworzynie Konieczniańskiej widziałem ślady rowerów i quadów. Czyli się da. Swoją drogą podziwiam. Trzeba mieć super sprzęt i umiejętności.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||