dla mnie 179 jest katalogowy.
gratuluje grzybobrania
dla mnie 179 jest katalogowy.
gratuluje grzybobrania
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Ładne te grzybki. Grzybobranie jak widze udane.![]()
ronin75, one tam zostały?
179. faktycznie zacny.
Już Cię więcej nie wezmę, wszystkie mi wybrałeś
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dziękuję za uznanie w imieniu prawdziwych.
A jaki grzybiarz zostawia grzyby same w lesie?![]()
Jakie wszystkie? Tylko 40.
Aha, osuwisko o którym wspominałeś w niedzielę nazywa się Czartoryja
Przy okazji, czy ktoś z Forumowych entomologów orientuje się co to za mrówki?:
Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.![]()
@ronin75: odnośnie identyfikacji mrówek to tutaj bym polecał zajrzeć: http://antmania.pl/forum/1/viewforum.php?f=17 - obcykani są w temacie.
OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
flickr: lcf80
Z wczorajszej wędrówki po Beskidzie Niskim.
Trasa Gorlice - Sękowa - Magura Małastowska - Przełęcz Małastowska - Banica - Wołowiec - Bartne.
184. Sękowa, rejon tzw. Pustych Pól (w tej okolicy machnąłem sporo fotek z myślą sklecenia kilku panoram, jak się uda to wrzucę je... kiedyś![]()
)
Załącznik 124619
185. Po drodze na Magurę
Załącznik 124620
186. Fragment cmentarza nr 58 z I w.św na Magurze Małastowskiej
Załącznik 124621
187.
Załącznik 124622
188.
Załącznik 124623
189. Jedna z dwóch orzechówek foconych tuż przed Przełęczą Małastowską. Gdy schodziłem drogą w dół ku Przełęczy Małastowskiej spotkałem trójkę grzybiarzy, którzy przyglądali się czemuś siedzącemu na gałęziach sosny i leszczyny. Pomyślałem: "Gdy dojdę do nich to spytam cóż ich tak zainteresowało" - nie musiałem tego robić, bo sami zawołali mnie czy nie chciałbym zrobić zdjęć ciekawych ptaków. Gdy tam podeszłem, zobaczyłem, że obiektem ich zainteresowania są dwie orzechówki obrabiające orzechy na leszczynie. Poinformowałem ich co to za gatunek i rozstaliśmy się życząc sobie wzajemnie pomyślnych łowów.
Załącznik 124624
190. i druga orzechówka
Załącznik 124625
191. Krzyż na cmentarzu nr 60 z I w. św na Przełęczy Małastowskiej
Załącznik 124626
192.
Załącznik 124627
193. Z tym prawdziwym jest taka historia. Gdy podchodziłem do cmentarza na tenże weszła grupka kilku osób - kilka dorosłych osób i dziewczynka. Pooglądali, pokręcili się i zaczęli wychodzić. Jeden z gości nie oglądał krzyży, ołtarza, tylko rozglądał się ewidentnie za grzybami. Po chwili zrezygnował i poszedł za resztą grupy. Stanęli za ogrodzeniem obok ich samochodu i rozmawiali o dalszym ewentualnym grzybobraniu, gęsto kontrapunktując swe wypowiedzi słowem na "k" używanym w formie przecinka.
Ale ja nie o tym... Poszedłem po momencie w miejsce gdzie gość się kręcił... i trafiłem na tego jegomościa.
Załącznik 124628
194. To i następne zdjęcie to jest właściwie to samo zdjęcie, tylko inaczej wykadrowane - która wersja bardziej Wam odpowiada? (jeśli w ogóle któraś z nich)
Załącznik 124629
195.
Załącznik 124630
196. Trznadel spotkany przy drodze podczas zejścia do Wołowca.
Załącznik 124636
197.
Załącznik 124637
198. Chatka puchatkaw Wołowcu
Załącznik 124648
199. Greckokatolicka cerkiew pw. Opieki Matki Bożej w Wołowcu - obecnie jest to cerkiew prawosławna pod tym samym wezwaniem. Opis
Załącznik 124649
200.
Załącznik 124652
201.
Załącznik 124653
202. Chatka puchatkapo raz drugi
Załącznik 124654
203.
Załącznik 124655
204. Pozostałości sadu na szlaku do Bartnego
Załącznik 124656